AA Gent

7 - 2

dinsdag 09 november 2021 20U00 Super League

E.Aalst Ladies

AA Gent

7 - 2

E.Aalst Ladies

dinsdag 09 november 2021 20U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

Voor de slotwedstrijd van de heenronde hadden de kalendermakers een midweekwedstrijd in petto bij de AA Gent Ladies, die zaterdag in de Ghelamco Arena nog de zegereeks van Club YLA stopten. Valentine Hannecart ontbrak wegens ziekte en werd op de rechtsachter vervangen door Stephanie Suenens.

BUFFALO’S WAKKER GESCHUD

Na een tiental minuten kreeg Eendracht de Buffalo’s zowaar stil, toen Suenens kon oprukken langs de rechterflank en Van Den Abbeele bedienen. De ex-speelster van AA Gent werkte keurig af met buitenkant rechts: 0-1. De thuisploeg voerde de druk op. Voor het halfuur kon Viaene dan toch gelijkstellen toen de Ajuinen een bal niet ontzet kregen. Zoals wel vaker voetbalden de Aalsterse Ladies aardig mee tot aan de zone van de waarheid, maar niet verder. In het zicht van de rust ging net als tegen Anderlecht het licht uit. AA Gent profiteerde via Eijken en Lyndsey Van Belle en liep uit tot 3-1.

HEERLIJK SCHOT VAN SHEILA BROOS

Eendracht heroriënteerde zich bij de rust met de inbreng van Awete als extra spits. Op het uur zorgde Broos met een fantastisch schot in de kruising voor 3-2 en vernieuwde hoop bij wit en zwart. Moet ook gezegd dat Lieselot De Kegel opnieuw een sterke partij speelde voor de verdediging. De Aalsterse Ladies gingen vervolgens te overhaast op zoek naar meer. Het verlaten van de posities en de druk op de bal die wegviel, resulteerden in het laatste wedstrijddeel nog in 4 tegentreffers. De uiteindelijke 7-2 eindscore had Eendracht niet verdiend.

We draaien de bladzijde van een teleurstellende heenronde om met 3 punten. Dat moet zeker beter kunnen in de terugronde, al dringt versterking zich wel op om een rol van betekenis te spelen. De inzet van de speelsters moet tot een resultaat leiden, zoals in de wedstrijd op Woluwe, om uit de neerwaartse spiraal te raken. Zaterdag dient zich al een eerste kans aan met de wedstrijd op Zulte Waregem.

 

7e1dc8b9134f1e90b7387fabc1f747cc_L

ONZE PARTNERS