Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

De Ladies stonden voor een moeilijke opdracht op bezoek bij de ongeslagen leider, Club YLA. Naast de onbeschikbare Van Den Abbeele en Blave viel tijdens de opwarming Van Mullem nog geblesseerd uit. Suenens, De Frère en De Kegel waren hun vervangers.

FOUTJES AFGESTRAFT

We zagen een afwachtend Eendracht dat de aanvalsgolven van de thuisploeg in blok trachtte op te vangen. Dat lukte vrij aardig maar individuele foutjes lieten Club toch toe om in de eerste helft te scoren. Red Flame Minnaert opende de score in de zevende minuut toen ze te veel ruimte aangeboden kreeg. Vlak voor het halfuur werd de dekking op Guns vergeten. Ze kon richting Baccarne doorlopen en voor 2-0 zorgen. Op een hoekschop van Hannecart aan de overzijde kopte Broos voor de Ajuinen maar net naast.

CLUB MAAKT INDRUK

De tweede helft was vier minuten oud toen Pellens een voorzet van Minnaert in eigen doel devieerde. Net als tegen Charleroi verloren de Ladies na de pauze zelf de controle over hun spel en kropen ze achteruit. We kregen eenrichtingsvoetbal waarin Club YLA liet zien waarom het momenteel de Scooore Super League aanvoert en bij de titelkandidaten gerekend mag worden. Hoewel het Brugse team in grote lijnen hetzelfde gebleven is, heeft het wel duidelijk stappen vooruit gezet.

ORGANISATIE WEG

Toen de organisatie in het slotkwartier zoek was slikten de Ladies langs hun rechterflank nog 2 doelpunten in enkele minuten van Marith Decabooter en opnieuw Celien Guns. Zo kwam de forfaitscore op het bord. Bij Club mocht Daisy Baudewijns (ex-Aalst) haar rentree nog maken en komt er zo stilaan een einde aan de lange weg die ze aflegde na een operatie (welcome back Daisy!).

Er volgt nu een interlandbreak. Op 6 november wordt de competitie hervat met de mooie thuiswedstrijd tegen landskampioen Anderlecht. Supporters massaal op post!