E.Aalst Ladies

0 - 2

zaterdag 26 maart 2022 14U00 Play-off 2

AA Gent

E.Aalst Ladies

0 - 2

AA Gent

zaterdag 26 maart 2022 14U00
Play-off 2

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Kegel voelde zich wat ziekjes en werd in extremis vervangen in de basiself door de herstelde De Frère. Eendracht vatte de partij op een hobbelig terrein met lef aan in een tweespitsensysteem. Het voetbal kwam in het eerste halfuur ook van de Ajuinen, die de bleke Buffalo’s stevig in hun greep hielden. Doelrijpe kansen leverde het spel dan wel nog niet op, maar met deze geestdrift kregen de Aalsterse Ladies wel de supporters op hun hand.

Gent niet bij machte

Pas vlak voor de pauze werd Baccarne voor het eerst aan het werk gezet. Vande Velde mocht alleen op haar afstormen maar dat bleek eens te meer een kolfje naar de hand van de Aalsterse goalie. Na een lage voorzet ging Baccarne ook nog goed plat op een deviatie van Susanna. We gingen rusten bij een logische 0-0 tussenstand en twijfels op de Gentse gezichten.

Druk neemt toe

De Buffalo’s moeten de levieten gelezen zijn want van bij de start van de tweede helft konden ze de Ajuinen, die al wat energie verbruikt hadden, nu wel onder druk zetten. Delacauw moest een ongelukkige deviatie van Van Loock maar binnenduwen maar Baccarne stond op de goede plaats. Van Mullem haalde vervolgens een kopbal van Boutiebi nog van de lijn. De Gentse interventies werden ook wat potiger maar De Wolf, Broos en Baccarne konden opgelapt worden om de strijd verder te zetten.

© Eendracht Aalst

Baccarne houdt de nul

Het bleef alle hens aan dek bij de Ajuinen want de ene na de andere bezoekster dook nu voor Baccarne op. De Aalsterse goalie toonde nog eens waarom zij vorig seizoen tot doelvrouw van het jaar werd uitgeroepen. Vande Velde werd aan het twijfelen gebracht, Susanna raakte niet verder dan het zijnet en een volgende schot werd door Baccarne uit de bovenhoek gezweefd.

Boutiebi verlost Gent

Minuut 65 en 66 waren er uiteindelijk te veel aan. Boutiebi kon Baccarne in een duel wel verschalken en nam een minuut later nog een voorzet perfect op de slof: 0-2. Bij het ingaan van het slotkwartier mochten Susanna en Delacauw nog eens hun kans wagen maar Baccarne stond alweer pal. Van Loock en Pellens konden twee doelpogingen van de ingevallen Hassani afweren en Boutiebi gleed nog een voorzet van Loonen over doel.

Pellens mikt net naast

Een moegestreden Eendracht gaf intussen niet op met een ongrijpbare Van Mullem als draaischijf. Na een vrijschop van Hannecart werd een schot van De Wolf afgeblokt, de herneming van Pellens hobbelde maar net naast het doel van Evrard.

AA Gent had zich een namiddagje in het Pierre Cornelisstadion wel anders voorgesteld. Met opgeheven hoofd konden de Aalsterse Ladies het terrein verlaten. Als er straks aanvallende versterking komt, kan het volgend seizoen weer een rol van betekenis spelen. Na een break hervat Eendracht de play-offs op vrijdag 15 april met een belangrijk duel op het veld van White Star Woluwe.

ONZE PARTNERS