AA Gent

zaterdag 12 februari 2022 14U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Als vervangster van de gekwetste Silke Baccarne mocht de 17-jarige Anke Stroobandt ook tegen AA Gent onder de lat staan, het laatste duel uit de reguliere competitie. De wedstrijd was meteen ook een snel weerzien met Chloë Van Mingeroet, wiens aanvoerdersband bij de Eendracht Ladies werd overgenomen door Niekie Pellens.

Van Belles op het voorplan

De Buffalo’s moesten winnen om hun kansen op play-off 1 te vrijwaren en namen ook het initiatief. Het leverde tot vlak voor de rust echter maar een drietal kansjes op via de zussen Van Belle, die nog in de Eendracht-jeugd voetbalden. Beiden kregen wat ruimte om aan te leggen maar Shari besloot naast en het schot van Lyndsey was te centraal. Toen Hannecart onder een bal doorging, konden Pellens en de uitgekomen Stroobandt Shari Van Belle in extremis nog het scoren beletten.

Goals op slag van rust

Achterin moest AA Gent bij de les blijven want de Ajuinen combineerden zich steeds vaker een weg naar de helft van de tegenstander, onder aanvoering van Van Mullem die heerste op het middenveld. Met de rust in zicht trokken de Buffalo’s opnieuw richting Stroobandt, die haar ploeg rechthield toen Boutiebi door de buitenspelval glipte. Een minuut later kopieerde Lyndsey Van Belle haar prachtige afstandsschot van de week voordien tegen Club YLA. Het leer verdween onhoudbaar in de linkerbovenhoek en het stond 0-1. Niet voor het eerst keek Eendracht meteen tegen een dubbele achterstand aan toen Shari Van Belle een voorzet makkelijk kon binnenlopen: 0-2 bij de rust.

Goede wil maar geen kansen

Ondanks die domper gaven de Ajuinen zich niet gewonnen maar doelrijpe kansen creëren bleek eens te meer een lastige opgave te zijn. De Frère probeerde het wel eens met een schot en even later was Suenens te verrast bij een voorzet en verlengde ze de bal via de schouder naast het doel. AA Gent haalde vers bloed van haar sterke bank en trok opnieuw richting het Eendracht-doel. Een lang uitgesponnen aanval leverde de 0-3 op. De doorgebroken Jacobs stuitte op Stroobandt, Van Mullem haalde de bal van de lijn en Delacauw trapte vervolgens op de lat. Nog raakte de bal niet weg en was het uiteindelijk toch Jacobs die scoorde.

Aanvalslust bij Gentse invallers

In het laatste wedstrijdgedeelte deemsterden de Eendracht Ladies weg en kregen de bezoekers nog tal van kansen. Alleen Jacobs slaagde er nog in om te scoren toen ze op een hoekschop aan de tweede paal werd vergeten en vrij mocht binnenkoppen. Verder hield een uitstekende Stroobandt ook nog Mathys en Loonen van een doelpunt, sprong Pellens tot tweemaal toe bij op de lijn en trachtte Susanna tevergeefs nog enkele malen op doel te schieten.