E.Aalst Ladies

0 - 1

zaterdag 20 november 2021 16U00 Super League

OH Leuven

E.Aalst Ladies

0 - 1

OH Leuven

zaterdag 20 november 2021 16U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

Na de 7-0 uit de heenwedstrijd, had OHL het gisteren een flink stuk lastiger met de Eendracht Aalst Ladies. Uitgerekend Marie Detruyer strafte in de eerste helft een foutje af, maar daar bleef het ook bij voor de herfstkampioen.

VAN DEN ABBEELE TREFT DE LAT

De Ajuinen, die het zonder de onbeschikbare Broos moesten doen, speelden van meet af aan in een stevige organisatie en lieten zich zelf ook niet onbetuigd in die eerste helft. Van Den Abbeele haalde uit vanop afstand maar haar schot stierf op de lat. OHL profiteerde voorbij het kwartier aan de overzijde van balverlies. Detruyer mocht alleen op Baccarne afgaan en kende geen genade met de club waar ze opgeleid werd: 0-1. De Frère dook voor Eendracht, op passes van Hannecart en Van Den Abbeele, nog tweemaal voor doelvrouw Claes op maar zonder succes. OHL had overwegend balbezit maar vond vaak de laatste pass niet.

AWETE ALS JOKER

Ook na de rust hield de afweergordel van de Ladies vlot stand. Een uitstekend spelende Van Mullem zorgde er in balbezit voor dat haar team kon aansluiten en niet in de verdrukking kwam. Kees kwam binnen de rechthoek toch eens in schietpositie maar haar schot ging over. Halfweg de tweede helft zette Raymond Loose zijn joker Awete in en werd ook Suenens de vuurlinie ingestuurd. Eendracht hield wel nog even de adem in toen Detruyer een pass van Baccarne kon afsnijden maar de Aalsterse goalie kon net voor de doellijn opruimen.

AALSTERSE INZET NIET BELOOND

De Ladies toonden zich opnieuw dreigender maar er kwamen nu ook wat kansen voor OHL. Een afstandsschot van Ampoorter ging over en Baccarne ging goed plat op een kopbal van Vanzeir. De Ajuinen gingen nog op zoek naar de gelijkmaker maar tot grote doelkansen kwam het niet meer. Een harde vrijschop van Hannecart net buiten de zestien zoefde enkele meters over. Een laatste hoekschop leverde ook niets meer op. In de extra tijd moest Baccarne nog een schot van Eurlings uit de korte hoek halen.

De ommekeer zoals in Zulte Waregem vorige week kwam er niet, maar de Ladies vochten voor wat ze waard waren en mochten met opgeheven hoofd het veld verlaten. Door de interlandbreak kunnen de batterijen nog eens opgeladen worden. Op vrijdag 10 december wacht alweer een belangrijke afspraak op het veld van KRC Genk Ladies.

e65a3cb5bf8ddad3661b23ae64e6228c_L

ONZE PARTNERS