E.Aalst Ladies

0 - 5

zaterdag 06 november 2021 16U00 Super League

RSC Anderlecht

E.Aalst Ladies

0 - 5

RSC Anderlecht

zaterdag 06 november 2021 16U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

De Ladies ontvingen landskampioen Anderlecht dat in het tussenseizoen aan kwaliteit moest inboeten en voorlopig vrede moet nemen met een derde stek. Nicky Van Den Abbeele keerde terug uit schorsing en werd een rij vooruit geschoven.

AALSTERSE ORGANISATIE STAAT PAL

De eerste kans was ook voor de Brugse, die zich vandaag liet gelden op het middenveld, maar haar kopbal ging in de grijparmen van Odeurs. Aan de overzijde ruimde Pellens het gevaar van paars-wit tot tweemaal toe op. Baccarne duwde een kopbal van Wijnants over doel. Maximus kopte ook nog eens naast. Eendracht hield zich in het eerste halfuur goed staande tegen een weinig overtuigend Anderlecht.

WULLAERT VOERT DE FORCING

Gelukkig heeft paars-wit nog Tessa Wullaert rondlopen om een cijferslot te kraken. Toen de drievoudige Gouden Schoen kon doordringen in de box en terugleggen op Gelders was de 0-1 in de maak. Baccarne had geen verhaal tegen de plaatsbal. Opeens ging het snel en begon de defensieve stabiliteit te wankelen bij de Ajuinen. In eendezelfde actie kon Baccarne schoten van Wullaert en Maximus pareren, maar de derde poging van laatstgenoemde was er te veel aan. Het werd ook nog 0-3 voor de rust toen Toloba met een gemeten bal Wijnants lanceerde. Zij schoot overhoeks binnen.

FORFAITSCORE OP HET BORD

Meteen animo in de tweede helft toen Wullaert een strafschop mocht trappen na een fout van de nochtans sterk spelende Pellens op Deloose. De ex-speelster van Manchester City trapte echter naast. Dat maakte ze even later goed met een dribbel en de 0-4. Aan de overzijde deed Hannecart Odeurs nog even opschrikken, maar de Ladies hadden te weinig aanvalskracht om voor doelgevaar te zorgen. Het laatste woord was voor de ingevallen Ouzraoui, die zich vrijdraaide en de 0-5 knap kon binnen krullen.

Tegen de topclubs kunnen de Ladies dit seizoen vooralsnog weinig beginnen. Dinsdag (en dan toch niet woensdag) volgt er midweekvoetbal op het veld van AA Gent Ladies. Het drukke programma wordt zaterdag afgesloten met de eerste wedstrijd van de terugronde, in en tegen Zulte Waregem.

dacd8a0c118889e979828e974f4a232b_L

ONZE PARTNERS