E.Aalst Ladies

0 - 0

zaterdag 19 maart 2022 14U00 Play-off 2

Sporting Charleroi

E.Aalst Ladies

0 - 0

Sporting Charleroi

zaterdag 19 maart 2022 14U00
Play-off 2

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Baccarne maakte haar langverwachte rentree. Wiard vertoefde opnieuw in het buitenland, waardoor de jonge Verspeelt voor het eerst aan de aftrap kwam. Het duo Pellens-Van Mullem werd, bij gebrek aan beschikbare spitsen, uitgespeeld in de voorlinie.

De voet van Hannecart

De Ladies wisten wat hen te doen stond en zetten Charleroi meteen onder druk. Dat leverde in de eerste tien minuten ook enkele kansen op. Broos verlengde een voorzet van Van Mullem met links over doel. De stilstaande fases die van de voet van Hannecart vertrokken zorgden steevast voor gevaar. Opnieuw Broos werd in extremis nog afgeblokt voor doel, bij een volgende vrijschop kopte Van Den Abbeele naast.

Waarschuwing van Charleroi

Nadat de storm wat gaan liggen was, stak Eendracht rond het halfuur opnieuw de neus aan het venster. Hannecart vond Van Mullem, die haar schot door Delvaux uit de korte hoek geduwd zag. Suenens haalde met de regelmaat van de klok de achterlijn. Op één van haar voorzetten kon Verspeelt net niet genoeg bij de bal. Van Den Abbeele kopte op hoekschop in de armen van Delvaux. De eerste doelkans voor Charleroi voor de rust was meteen gevaarlijk. Duterne vond Balant in de tweede zone, die hard over doel schoot.

© Eendracht Aalst

Pellens in stelling gebracht

Eendracht ging na de pauze verder op zoek naar een voorsprong. Pellens mocht tweemaal op doel afgaan en Delvaux lobben, maar zag haar beste poging via de buitenkant van de paal naast gaan. Op een voorzet van de onvermoeibare Broos verlengde Pellens het leer naast. Een snelle aanval over de rechterflank van Suenens werd dan weer niet goed uitgespeeld. Charleroi trachtte meer tegenstand te bieden maar het vizier van Erman stond niet goed afgesteld en Baccarne bleef aldus werkloos.

Ladies raken niet voorbij Delvaux

De klok tikte genadeloos verder maar de Ladies bleven alles op alles zetten voor dat verlossende doelpunt. Van Den Abbeele werd mee vooruit geschoven om voor extra power te zorgen. In het slotoffensief kwamen zowel Van Mullem als tot tweemaal toe Van Den Abbeele nog oog in oog met Delvaux, maar de bezoekende goalie hield haar netten schoon. Op de laatste hoekschoppen konden Vandenhouwe en De Wolf niet genoeg kracht op hun kopballen zetten.

Zo bleef de brilscore op het bord ondanks een resem kansen. De Ladies speelden een sterke wedstrijd, alleen de koelbloedigheid voor doel ontbrak. Volgende week komt AA Gent, de leider in play-off 2, op bezoek.

KLASSEMENT PLAY-OFF 2
1. AA Gent 2w – 21ptn
2. Zulte Waregem 2w – 14ptn
3. WS Woluwe 2w – 7ptn
4. E.Aalst Ladies 3w – 7ptn
5. Sp. Charleroi 3w – 6ptn

ONZE PARTNERS