zaterdag 02 oktober 2021 14U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

Voor de wedstrijd waarin de Ladies de nul van de tabellen wilden vegen verscheen Awete voor het eerst dit seizoen in de basis. Voor Broos was deze keer een plaats op de rechterflank weggelegd. Van Loock keerde terug uit blessure en nam plaats op de bank.

VAN DEN ABBEELE OPENT DE SCORE

Nadat ex-aanvalster Vanessa Molly en wedstrijdsponsor Uptron het duel op gang hadden getrapt, was het wachten tot op het kwartier voor de eerste kans en het eerste doelpunt. De op pad gestuurde Broos bediende Awete, die zelf niet tot scoren kwam maar het overzicht behield en Van Den Abbeele de openingstreffer aanbood.

WEINIG BEZOEKEND GEVAAR

Charleroi trachtte daar iets tegenover te stellen maar een schot van Erman werd in twee tijden gepakt door Baccarne. Aan de overzijde probeerde Wiard het nog tweemaal op voorzetten van Van Mingeroet en Hannecart maar zonder succes. Een kopbaldoelpunt van Degenaers werd nog afgekeurd voor buitenspel. De Ladies hadden duidelijk controle over de wedstrijd en gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

LADIES SCHIETEN ZICHZELF IN DE VOET

De tweede helft was nog maar net op gang of de bordjes hingen al gelijk. Nadat Duterne (op de paal) en Dessilly (redding Baccarne) al voor een waarschuwing zorgden, ging de bal op de stip na hands van Pellens. Dessilly zorgde voor 1-1. Tot overmaat van ramp leidde een misverstand tussen Hannecart en Baccarne ook nog eens de 1-2 in. Charleroi had de situatie in tien minuten omgedraaid met wat lokale hulp.

ROOD BLIJFT OP ZAK

Wiard bleef voor de meeste Aalsterse dreiging zorgen maar scoren lukte niet. Ze nam een hoge voorzet van de scherp ingevallen Blave meteen op de slof maar de poging ging over. Toen Wiard zich aan de achterlijn van Lermusiaux ontdeed en aan het shirt werd getrokken, vergat scheidsrechter Vandevenne de verdedigster een tweede geel te geven.

SUSPENSE TOT IN HET SLOT

De Ladies zetten alles op alles maar Charleroi zorgde voor de nodige speldenprikken. Zo trof Mehevets de paal en moest Baccarne aan de bak op een schot van Duterne. De gelijkmaker kwam er dan toch toen Collet naast een hoekschop greep en Broos op de juiste plaats stond: 2-2. De euforie verdween snel toen Duterne de uitgekomen Baccarne het nakijken gaf en voor 2-3 zorgde. Op kopballen van Van Den Abbeele wuifde scheidsrechter Vandevenne nog tot tweemaal toe appel voor hands weg. Broos probeerde het nog vanop afstand maar tevergeefs.

Zo blijven de Ladies opnieuw met lege handen achter hoewel er veel meer inzat. De wisselvalligheid tijdens de wedstrijd moet er uit om puntenwinst te kunnen boeken. Volgende vrijdag wacht er een nieuwe kans op het veld van het voorlaatst geklasseerde White Star Woluwe.