Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Gunther Bomon dropte bij zijn rentree Wiard en De Frère terug in de basis. Suenens startte op de rechtsachter ten koste van Hannecart.

Geen voorsprong

Het eerste gevaar kwam van de Ladies. Na een interceptie van Pellens kwam Wiard plots alleen voor doel maar zij besloot de wenkende kans naast. Loos, die de gekwetste Baccarne in doel verving, ging goed plat op een verre uithaal van Bougard.

Snelle reactie

De Ajuinen bezondigden zich ook vandaag weer aan balverlies. Vrithof kon Pellens de bal afhandig maken en Gijsbrechts bedienen. Niemand kon de angel nog uit de tegenaanval halen en White Star stond op voorsprong. Pellens zette het foutje bijna meteen recht op een hoekschop, maar haar omhaal werd van de lijn gekeerd door De Koker. De volgende kans was wel raak voor Eendracht. De Frère en Awete toonden zich sneller op de bal dan de hele Woluwe-defensie en laatstgenoemde kon de bal in het lege doel duwen: 1-1.

Twee lobballen

Maar de bezoekers acteerden het scherpst en konden zich het best aanpassen aan het nog zanderige veld. Nu profiteerde Gijsbrechts van balverlies maar Loos was bij de pinken. Het was slechts uitstel. De 1-2 kwam toch op het bord toen de bal niet weggeraakte en Gijsbrechts het leer over Loos kon wippen. Na een zeer geanimeerd eerste halfuur zakte het tempo wat, tot de jonge Corbeels vlak voor de rust haar moment gekomen achtte. Met een fantastisch verre lob verschalkte ze Loos: 1-3 bij de rust.

Eendracht knokt terug

Woluwe ging meteen na de rust op zoek naar meer. Vrithof werd afgestopt door Loos, die ook nog een schot van Michiels tegen de lat kon duwen. Aan de overzijde reageerde De Frère opnieuw het snelst op een diepe bal van Pellens en nam Lambert ook al met een lobje te grazen: 2-3. Eendracht zette in het laatste halfuur Woluwe onder druk. Pellens kopte over op hoekschop en trapte even later nog een strafschop (na handspel) naast.

Lambert redt Woluwe

De gelijkmaker bleef lange tijd in de lucht hangen. De Frère werd nog eens richting doel gestuurd door Van Mingeroet maar nu won Lambert het pleit. Ook de invallers zochten mee naar de gelijkmaker. Na een hoekschop trapte Hannecart de rebound hoog over en Lambert had alle moeite met een verraderlijke trap van Godart. Een ultieme laatste kans kwam er voor Suenens, die nog eens mee kon oprukken en vlak voor doel werd vrijgespeeld. Maar Lambert hield haar alsnog van een doelpunt.

Haasje over

Woluwe geraakte pas in de slotminuten uit de omknelling. Loos kon een uitbraak van Bongaerts afstoppen en stond ook pal op een poging van Verdonck. Van Den Abbeele trachtte tevergeefs nog iets te forceren maar de Ladies verloren, ondanks een resem kansen, hun eerste wedstrijd onder Gunther Bomon en krijgen de rode lantaarn doorgespeeld van Woluwe.

Volgende week is er opnieuw publiek welkom in het Pierre Cornelisstadion voor het bezoek van Club Brugge. Eleven Sports komt de wedstrijd live uitzenden en er zal een footlunch georganiseerd worden in het clubrestaurant.