E.Aalst Ladies

0 - 1

zaterdag 21 augustus 2021 14U00 Super League

Zulte Waregem

E.Aalst Ladies

0 - 1

Zulte Waregem

zaterdag 21 augustus 2021 14U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

Voor de competitieopener tegen Zulte Waregem kon Dirk Decoen nog geen beroep doen op zijn snelheidsduivels Stephanie Suenens en Mégane Lerinckx (beiden out met een spierscheur). Een honderdtal supporters waren er voor het eerst sinds de corona-uitbraak opnieuw bij in het Pierre Cornelisstadion.

AALST-DEFENSIE BIJ DE PINKEN

Nadat Lowiese Seynhaeve meteen aan het werk gezet werd door Justine Blave, kende de bezoekende goalie nadien wat geluk toen Ulrike De Frère een voorzet van Annelies Van Loock vlak voor de doellijn devieerde maar zonder succes. Eendracht dus meteen dichtbij een doelpunt. Essevee liet zich niet onbetuigd en dreigde via de linkerflank van Anne-Lore Scherrens maar Kirsten Foucart greep gevat in. Naarmate de eerste helft vorderde namen de bezoekers het commando over. Dat resulteerde vlak voor de pauze in een schot van Laura Vervacke dat uit de hoek werd gehaald door Kirsten Foucart. Op de daaropvolgende hoekschop haalde Chloë Van Mingeroet een kopbal van de lijn.

VERVACKE VANOP AFSTAND

De ploeg die er eerst in zou slagen om te scoren, nam een stevige optie op de overwinning in een wedstrijd waar als vanouds veel strijd werd geleverd. Het was Laura Vervacke die voor Zulte Waregem de sleutel op zak had. Toen ze vlak na de rust mocht voortspelen en uithalen vanop afstand stond het 0-1. De Ladies wisten wat hen te doen stond. Henriette Awete kwam Rebecca Degenaers aflossen voorin en de Ajuinen zochten zich stilaan maar zeker een weg richting het bezoekende doel.

WIARD RAAKT LAT EN PAAL

Terwijl Justine Blave en Loes Van Mullem de handen op mekaar kregen voor hun balbehandeling, bleef het opletten voor de tegenaanval. Een kopbal van oude bekende Margaux Van Ackere ging naast. De bezoekers vielen als vliegen met krampen en de gelijkmaker hing in de lucht. Een schot van Justine Blave kon Lowiese Seynhaeve echter niet verontrusten. De beste kansen waren nog voor Anaëlle Wiard die haar duivels ontbond en tot tweemaal toe het doelkader trof met een kopbal en een schot.

Geen billijk gelijkspel dus maar een gevleide zege voor Zulte Waregem. Er zit zeker muziek in het team van de Eendracht Aalst Ladies dat volgende week voor een lastige klus staat op het veld van OH Leuven. Daar hebben ze anderzijds niets te verliezen en kan er vrank en vrij gevoetbald worden.

6a50c9cc0f667726695a092dcb0e894b_L

ONZE PARTNERS