vrijdag 10 december 2021 20U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

De Ladies wilden zich niet verstoppen en iets rapen op bezoek bij KRC Genk. Met de afwezigheid van kapitein Van Mingeroet (in quarantaine) werd overgeschakeld naar een driemansdefensie. Van Mullem keerde terug uit blessure maar startte op de bank. Zo verscheen Godart voor het eerst aan de aftrap. In de aanval kreeg Degenaers de steun van Awete.

SNELLE GELIJKMAKER

In het openingskwartier lieten de Aalst Ladies de bal goed rondgaan en dat resulteerde ook in een voorsprong. Een strakke vrijschop van Hannecart werd aan de tweede paal binnengekopt door de onvermijdelijke Van Den Abbeele: 0-1. De Brugse liet opnieuw haar kwaliteit zien als box-to-box. Lang konden de Ajuinen echter niet genieten van die voorsprong. Balverlies op het middenveld leidde de gelijkmaker in. De Nederlandse Geraedts kon doordraaien en voor 1-1 zorgen.

BACCARNE HOUDT STAND

Het vervolg van die eerste helft was het al Genk wat de klok sloeg. De Aalst Ladies kropen te veel achteruit en dat de stand bij de rust nog in evenwicht was hadden ze te danken aan doelvrouw Silke Baccarne. Ze heerste in de lucht en ook een gevaarlijke vrijschop was een kolfje naar haar hand. Bij een zeldzame Aalsterse tegenprik ging een schot van Hannecart een metertje naast de paal buiten.

GENK WERKT NIET AF

Van Mullem kwam bij de rust Godart vervangen. Met weinig training in de benen toonde Loes toch weer haar klasse. De Aalst Ladies gingen in een meer vertrouwde veldbezetting spelen maar liepen te snel op een tegendoelpunt langs Van Den Steen: 2-1. Er kwam meer en meer ruimte voor de Limburgers, die vergaten de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Kansen bleven de nek omgewrongen worden en er stond ook nog ene Silke Baccarne.

In aanvallend opzicht waren de Ajuinen niet bij machte om nog veel klaar te spelen. Enkele hoekschoppen in de slotfase leverden ook niets meer op. Een verdiende zege voor KRC Genk zonder meer. Volgende week staat de kraker tegen Standard op het programma in de laatste thuiswedstrijd van 2021.

ee9b37a543af30509248a26f2de04a60_L