RSC Anderlecht

4 - 1

zaterdag 05 februari 2022 14U00 Super League

E.Aalst Ladies

RSC Anderlecht

4 - 1

E.Aalst Ladies

zaterdag 05 februari 2022 14U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Nieuwbakken coach Jurgen Vernaillen wou de 17-jarige doelvrouw Anke Stroobandt aan het werk zien. Het betekende meteen haar vuurdoop tegen de landskampioen. Godart nam de plaats in van Wiard, die uit voorzorg voor een blessure op de bank startte.

Goed blok van Eendracht

Het balbezit was logischerwijs voor Anderlecht maar daar kwamen niet meteen uitgespeelde kansen uit voort, omdat Eendracht goed stond te verdedigen. De thuisploeg probeerde het dan maar vanuit de tweede lijn. De beste mogelijkheid was voor Deloose die de lat trof. Als paars-wit toch eens kon doordringen stond Stroobandt goed gepositioneerd op pogingen van Wijnants, Vatafu en Wullaert.

Wijnants en Wullaert

Op het halfuur kon Anderlecht toch de score openen. Na een inworp van de Ladies aan de overzijde, volgde er een razendsnelle omschakeling via Wullaert en was het Wijnants die voor 1-0 zorgde. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid. Op een nieuwe aanval bediende Wijnants nu de onvermijdelijke Wullaert en werd het 2-0. De Ajuinen waren echter niet aangeslagen en bleven hun ding doen. Ze gaven weinig weg en probeerden er uit te komen, al zorgde dat niet meteen voor gevaar in de zestien.

Ruimte in de rug

Wiard kwam bij de rust het veld in voor een verdienstelijke Godart en moest voor meer variatie zorgen in balbezit. De Ladies bleven wel ruimte in de rug weggeven en dat is natuurlijk een kolfje naar de hand van een snel paars-wit. Wijnants zorgde op die manier met een lob ook voor 3-0. Vlak voordien had Stroobandt al een stifter van diezelfde Wijnants onschadelijk gemaakt.

Wiard prikt tegen

Met een knap uitgespeelde aanval zorgde Eendracht op het uur voor 3-1. Het begon achterin bij Stroobandt en Hannecart, Suenens lanceerde Degenaers die met een snelle voorzet Wiard in de rug van Tison liet opduiken en scoren. Nadien redde Stroobandt, die op een geslaagd debuut mocht terugblikken, nog enkele keren de meubelen op pogingen van Gelders en Wullaert. Een hoekschop schampte af tegen de lat en ook Tison trof met een kopbal nog het doelkader.

Wullaert maakt de kous af

Wiard en Degenaers zorgden voor enige dreiging maar de hoop op de aansluitingstreffer werd tien minuten voor tijd weggenomen. De Ajuinen stonden opnieuw te hoog, Wullaert kon profiteren en haar tweede van de namiddag maken. Er volgde nog het debuut van de 16-jarige Yente Van Den Bossche en zowaar van Silke Baccarne als flankspeelster. Het is nog onduidelijk wanneer de goalie opnieuw de handschoenen kan aantrekken met haar vingerblessure, maar ook als veldspeelster laat ze aardige dingen zien.

Geen nieuwe monsterscore dus voor RSCA Women, dat op de vorige speeldag nog brandhout maakte van Woluwe met 9-2. Volgende week sluiten de Ladies de reguliere competitie af met de Oost-Vlaamse derby tegen AA Gent. De Buffalo’s moeten winnen om hun kansen op play-off 1 te vrijwaren.

ONZE PARTNERS