Standard

3 - 0

zaterdag 25 september 2021 15U00 Beker van België

E.Aalst Ladies

Standard

3 - 0

E.Aalst Ladies

zaterdag 25 september 2021 15U00
Beker van België

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

Voor de nieuwe confrontatie met Standard voor de Beker voerde Raymond Loose enkele wijzigingen door. Doelvrouw van het jaar Silke Baccarne maakte haar comeback na het blessureleed. Daarnaast kreeg de jonge Iman Saki haar kans van bij de aftrap en verscheen Sheila Broos als rechtsachter in het team.

SNEL OP ACHTERVOLGEN

Het scenario dat de Ladies al een tijdlang achtervolgt, kregen we ook nu opnieuw te zien. Na 2 minuten waren ze al achtervolgen aangewezen toen Van Eynde te makkelijk mocht infiltreren en met een krulbal de score opende. Eendracht had in het eerste halfuur wel het betere van het spel. Een reeks hoekschoppen leverde echter niets op. Op het halfuur volgde een nieuwe domper toen Vanmechelen een te korte terugspeelbal van Hannecart kon onderscheppen: 2-0.

NET NIET VOOR AWETE

Ook na de rust probeerden de Ladies de Standard-verdediging onder druk te zetten. Tweemaal zagen we Blave de ingevallen Awete wegsturen op de flank maar doelvrouw Damman had het laatste woord. Toen Van Den Abbeele met rood werd weggestuurd na een ingreep op Fon moest Eendracht terugplooien en was de wedstrijd gespeeld. In het slot werd het nog 3-0. Baccarne kon een schot van Vanmechelen wegwerken maar Merkelbach duwde de rebound over de lijn. Het was moeilijk te zien met welk lichaamsdeel dat was.

De Ladies droomden van een nieuwe bekerstunt zoals vorig jaar op KRC Genk, maar zo ver is het dus niet gekomen. De volgende weken worden, met wedstrijden tegen Charleroi (thuis) en Woluwe (uit), zeer belangrijk om uit de onderste regionen weg te geraken.

Supporters op post nu zaterdag om 14u in het Pierre Cornelisstadion voor de wedstrijd tegen de Karolo’s, die live wordt uitgezonden op Eleven Sports.

70265694c1397a38e93527516b73a10c_L

ONZE PARTNERS