2 - 0

vrijdag 11 maart 2022 20U30
Play-off 2

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De tweede play-off wedstrijd bracht de Ladies naar Zulte Waregem. Naomi De Wolf werd na vorige week beloond met een tweede basisplaats. De chef had ook een surprise in petto. Het gebrek aan aanvalsters inspireerde coach Jurgen Vernaillen om Niekie Pellens in de aanval uit te spelen.

Regen en wind spelen mee

Het duel tussen Essevee en de Ajuinen verliep traditioneel zeer evenwichtig en met veel strijd. Na tien minuten zagen we de eerste doelpogingen. Capiau mikte voor de thuisploeg tweemaal te hoog, een schot van Pellens miste kracht. De achterhoedes moesten bij de pinken zijn bij diepe ballen die op de natte mat extra snelheid kregen. Zo kreeg Eendracht ook haar beste kans toen een voorzet over de lokale verdediging botste, maar Suenens kon de wenkende kans niet afmaken. Op het halfuur zette Scherrens zich op de flank achter een vrijschop. Het leer waaide, gedragen door de wind, over Loos binnen: 1-0. De Ladies hadden de wedstrijd onder controle maar moesten toch met een achterstand de rust in.

© Eendracht Aalst

Ladies trekken naar voor

De intenties waren meteen duidelijk in de tweede helft. Eendracht ging onder aanvoering van Van Mullem combinerend op zoek naar de gelijkmaker en drong Zulte Waregem terug. Pellens dook als een duiveltje uit een doosje tweemaal op voor Seynhaeve, maar een tikkeltje geluk ontbrak bij haar kopbal en een rebound. Op een scherp aangesneden vrijschop van Hannecart kopte De Wolf over. Seynhaeve ging vervolgens goed in de hoek op een afstandsschot van Broos.

De thuisploeg maakt het af

Bij het ingaan van het slotkwartier kwam Essevee nog eens opzetten maar Loos was goed uitgekomen toen Van Gorp voor haar verscheen. Een minuut later was het toch raak voor de thuisploeg. Een vrijschop van Steyvers week af in de muur en zette Loos op het verkeerde been: 2-0. Lefere mocht in de slotminuten nog tweemaal op Loos afgaan maar die had het laatste woord. De Ladies verliezen de partij op vrijschoppen. Volgende week kan er terug aangeknoopt worden met een zege in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi.