Zulte Waregem

1 - 3

zaterdag 13 november 2021 16U00 Super League

E.Aalst Ladies

Zulte Waregem

1 - 3

E.Aalst Ladies

zaterdag 13 november 2021 16U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

De Ladies hebben bij de start van de terugronde hun puntentotaal meteen verdubbeld. In money time werd een achterstand nog omgezet in een 1-3 overwinning op het veld van Zulte Waregem.

KANSARM EERSTE HALFUUR

De thuisploeg nam meteen het heft in handen maar kon enkel dreigen langs Scherrens die een bal over doel verlengde. In een eerste halfuur met veel middenveldspel noteerden we nog een paar halve kansen. Een kopbal van Laridon ging naast en een poging van Degenaers aan de overzijde miste kracht.

BACCARNE HELEMAAL TERUG

Vervolgens duwde Zulte Waregem, dat het betere van het spel had, de Ajuinen achteruit. Vierendeels zwiepte een aantal van haar gevaarlijke hoekschoppen voor doel maar zowel Windels als De Wilde konden hun inzet niet kadreren. Capiau kwam alleen voor Baccarne maar de Aalsterse goalie won het pleit. De beste kans was nog voor Laridon vlak voor het rustsignaal maar opnieuw hield Baccarne haar ploeg recht met een voetveeg.

EENDRACHT WISSELT GEWEER VAN SCHOUDER

Het doelpunt dat al in de lucht hing viel net na de rust. Op een nieuwe hoekschop verlengde Vervacke de bal tegen de touwen. De middenveldster scoorde ook al de enige goal in Aalst. Met nog een halfuur op de klok trok Raymond Loose de offensieve kaart. Het aanvalsduo Suenens-Awete toonde zich meteen gevaarlijk maar laatstgenoemde trapte een doelkans over. Essevee reageerde via De Priester maar Van Loock verdedigde scherp.

VAN DEN ABBEELE VOERT DE FORCING

Eendracht ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kon daar nog bitter weinig tegenover stellen. Suenens gleed een voorzet van Broos net over. Een doelpunt van De Frère werd afgevlagd voor buitenspel. Het venijn zat in de staart. Op twee hoge ballen kon Van Den Abbeele zich doorzetten in de box en Seynhaeve het nakijken geven. Baccarne ranselde nog een ultieme poging van Zulte Waregem uit haar doel. Op de tegenaanval maakten Awete en Suenens de klus af. Zo ging het tussen minuut 87 en 94 nog van 1-0 naar 1-3.

Een belangrijke zege voor de Eendracht Aalst Ladies. Niet alleen omdat het knabbelt aan de achterstand op Zulte Waregem maar zeker ook voor het vertrouwen van de groep, die een resultaat als dit nodig had. Voor de nieuwe interlandbreak ontvangen we volgende zaterdag nog leider en titelfavoriet OH Leuven.

4e402c8920f4be037902c4be9402ea8f_L

ONZE PARTNERS