Frieke Temmerman is de Lady of the Year!

© Eendracht Aalst

Voor de aftrap van de laatste wedstrijd werd ook de ‘Lady of the Year’ bekendgemaakt. De eer ging naar onze rots in de branding Frieke Temmerman die op de erelijst Nicky Van Den Abbeele en Silke Baccarne opvolgt. De kersverse Gouden Schoen blijft ook volgend seizoen de kleuren van ‘Den Iendracht’ verdedigen in Eerste nationale.

Mijn beste vorm in Aalst

De verkiezing, waarbij speelsters, staff, bestuur en trouwe supporters hun stem konden uitbrengen, werd een nek-aan-nekrace tussen verschillende speelsters. “Ik had het niet meteen verwacht.”, reageert Frieke. “Er kwamen voor mij zeker ook andere speelsters in aanmerking. Omdat ik pas met nieuwjaar de overstap maakte van Club YLA naar de Eendracht Aalst Ladies wil ik iedereen bedanken om mij deze clubtrofee te gunnen. Het klopt dat onze puntenoogst karig was. We verdienden soms iets meer, maar qua voetbal zijn we zeker gegroeid van januari tot nu. Naast het veld is de groepssfeer in Aalst zalig. Ik heb een hele goede klik met iedereen en dat zorgt ervoor dat ik opnieuw mijn beste vorm te pakken heb.”

Meespelen voor de titel

Frieke Temmerman kreeg net als de andere speelsters bedenktijd na de stap uit de Super League. “Ik vind het voor mezelf jammer omdat ik het niveau van de Super League zeker aankan. Maar je kan er niet van leven en dan ligt de prioriteit uiteraard bij mijn job. Daarnaast heb ik het zo naar mijn zin in Aalst dat ik ook graag aan de top van Eerste nationale wil spelen. We willen met deze groep uiteraard meedoen voor de titel. Dat is wat voorlopig nog ontbreekt op mijn palmares.”

Het ambitieuze Westerlo heeft er een te duchten concurrent bij, zo lijkt ons.

Proficiat met deze bekroning Frieke Temmerman! Net zoals bij onze mannenploeg zal haar eigen schoen binnenkort verguld worden.

ONZE PARTNERS