E.Aalst Ladies

1 (2) - 1 (3)

zaterdag 14 oktober 2023 15U00 Beker van België

AA Gent Ladies A

E.Aalst Ladies

1 (2) - 1 (3)

AA Gent Ladies A

zaterdag 14 oktober 2023 15U00
Beker van België

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Eendracht Aalst Ladies moesten voor het bekerduel met Super League team AA Gent ook nog rekening houden met een geblesseerde Stephanie Suenens, één van de speerpunten van het team. Aan Gentse zijde ontbrak dan weer Amber Maximus.

De Ajuinen begonnen met een dubbele afweergordel aan de partij, maar kwamen na 2 minuten al goed weg. Een oprukkende Van De Keere (ex-Aalst) verraste met een uitstekende lob die Lissens met een ultieme reflex nog uit haar doel kon ranselen. Aan de overzijde testte Van Mullem een eerste keer Maes. Taillieu trapte naast voor Gent. Het Aalsterse blok toonde zich alleen kwetsbaar op de tegenaanval en daaruit puurden de bezoekers ook het openingsdoelpunt. Het was Mathys die aan de haal kon gaan en Lissens kansloos liet.

Eendracht neemt over

In de tweede helft zagen we meteen meer initiatief van Eendracht. De Kegel probeerde het vanop afstand, maar net als Maass aan de overzijde, ging haar schot naast. Op enkele hoekschoppen gingen de Gentse alarmbellen af en terecht. Temmerman kopte een hoekschop van Van Mullem onhoudbaar binnen: 1-1. Luid aangemoedigd zaten de Ajuinen weer helemaal in de wedstrijd en Gent had niet meteen een antwoord klaar. De Frère had zelfs de 2-1 aan de voet maar koos tevergeefs voor een stifter. De Buffalo’s trachtten met een slotoffensief de strafschoppen af te wenden. Van Britsom zag haar afstandsschot op de kruising vallen en Lissens hield met een beenveeg Speeckaert nog van de beslissende treffer. Helsen trapte ook nog eens naast.

Strafschoppen dus. Langs beide zijden volgden er missers en gestopte strafschoppen. Het was uiteindelijk AA Gent dat met 2-3 door het oog van de naald kroop en toch mag verder bekeren. De Eendracht Aalst Ladies, toch ietwat ontgoocheld omdat ze dichtbij een bekerstunt waren gekomen, mochten met opgeheven hoofd het veld verlaten en kunnen zich helemaal op de competitie focussen. Er volgen al meteen 2 toppers op Moldavo en thuis tegen Westerlo.

ONZE PARTNERS