KRC Genk Ladies

2 - 0

vrijdag 13 januari 2023 20U30 Super League

E.Aalst Ladies

KRC Genk Ladies

2 - 0

E.Aalst Ladies

vrijdag 13 januari 2023 20U30
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Eendracht Aalst Ladies hebben hun huid duur verkocht in Limburg. Een efficiënt Genk slaagde er met de weinige kansen toch in om de zege thuis te houden en blijft stevig derde.

Wielockx geeft Genk een bonus

Bij de Ajuinen debuteerde Temmerman in de achterhoede. De uit blessure terugkerende Broos werd in de aanval uitgespeeld. De thuisploeg kon vrij vroeg de score openen. Aalsters balverlies zette Wielockx alleen voor Engelen. De goalie redde in eerste instantie maar Wielockx kwam met wat geluk opnieuw in balbezit en scoorde toch. Aan de overzijde ging een kopbal van Temmerman over en werd een schot van Suenens in extremis afgeblokt. Engelen stond goed opgesteld wanneer Genk nog eens de neus aan het venster kon steken.

Wedstrijd in evenwicht

Hetzelfde spelbeeld na de rust waarin Eendracht het balbezit minstens in evenwicht hield en de thuisploeg zenuwachtig maakte op standaardsituaties. Genk toonde zich dan weer dominanter in balbezit maar kon de Ajuinen niet echt verontrusten. Het was wachten tot de slotfase vooraleer de wedstrijd in een beslissende plooi viel. De ingevallen Duijsters kon ontsnappen en zag haar doelpoging voorlangs gaan, waar de volledige vrijstaande Vanaenrode voor 2-0 kon zorgen. Het blijft een werkpunt bij de Ladies dit soort tegendoelpunten.

Eendracht kon wel met opgeheven hoofd terugkeren uit Limburg en de positieve lijn van voor nieuwjaar doortrekken. Volgende week moet er nu vol voor puntenwinst gegaan worden in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Supporters op post!

ONZE PARTNERS