Welkom Aster Janssen!

© Eendracht Aalst

Eendracht Aalst Ladies neemt Aster Janssen (21) over van Zulte Waregem. De rechterflankspeelster tekende een contract van 6 maanden met een optie voor volgend seizoen.

Plezier op en naast het veld

Aster kreeg zo een uitweg aangeboden om dit seizoen opnieuw aan spelen toe te komen. “Ik kon vorige zomer een mooie stap zetten van Sporting Charleroi naar Zulte Waregem maar ik kreeg er door de concurrentie niet echt een kans. Omdat ik het gevoel had dat mijn situatie niet zou veranderen, ben ik blij om nu al de overstap naar Eendracht Aalst Ladies te kunnen maken. Mijn eerste indrukken zijn alvast positief. Het gaat er familiaal aan toe en je merkt meteen dat de Ladies plezier maken op en naast het veld, ongeacht de resultaten. Na wat ik zag van de wedstrijd op KRC Genk, kan het niet anders dat nu ook de punten gaan volgen.”

Omgeschoold tot rechtsachter

Wat mogen we van onze jongste aanwinst verwachten? “Ik moet het hebben van mijn mentaliteit, wilskracht en duels. De meeste verfijnde speelster ben ik niet maar ik wil alles doen voor de ploeg. Opgeleid als een aanvallende flankspeelster debuteerde ik op 16-jarige leeftijd met KSK Heist in de Super League. Nadat ik verder ervaring opdeed bij de beloften van Standard en in de Italiaanse Serie C bij Apulia Trani, kon ik 2 jaar geleden opnieuw naar de Super League. Aline Zeler vormde mij bij Sporting Charleroi om tot rechtsachter en wie ben ik om een 110-voudig international tegen te spreken. Het werd een geslaagd experiment, al zal ik hoger op de flank ook steeds het beste van mezelf geven.”

Love Football

De Holsbeekse heeft sinds kort een droomjob te pakken. “Voor het Love Football project van de voetbalbond mag ik voetbalinitiaties geven op lagere scholen in Oost- en West-Vlaanderen. Hiermee willen we meer meisjes aan het voetballen brengen. Daarnaast ben ik ook bezig aan een trainerscursus. Na mijn Uefa-C ben ik nu aan de opleiding Instructeur bezig. Met de Eendracht Aalst Ladies wil ik zoveel mogelijk speelminuten maken en punten pakken.”

Welkom in Aalst en veel succes Aster!

ONZE PARTNERS