4 - 1

vrijdag 10 februari 2023 20U30
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Anders dan de eindstand laat vermoeden hebben de Eendracht Aalst Ladies hun huid duur verkocht op bezoek bij AA Gent. Pas in het slotkwartier en bij een 1-1 tussenstand konden de Buffalo’s het laken alsnog naar zich toe trekken.

De Ajuinen konden opnieuw niet op volle sterkte aantreden door de afwezigheid van Broos (geelgeschorst), Van Mullem (hersenschudding) en Vandenhouwe (wijsheidstanden).

Eerste gevaar van Aalst

Mathys en Van Britsom probeerden het voor Gent vanop afstand (beiden over) maar het was Aalst dat voor het eerste echte gevaar zorgde. Op een hoekschop van De Frère kopte Temmerman van dichtbij op Maes. Op een vrijschop van Van Loock tekende de Aalsterse luchtmacht opnieuw present. Deze keer kende een kopbal van Van Caesbroeck geen succes.

Gent op stilstaande fases

Naarmate de eerste helft vorderde stonden de Aalst Ladies iets te veel hoekschoppen toe. Het was ook bij de thuisploeg de enige manier om voor gevaar te zorgen. Maximus kopte tweemaal rakelings naast en na een ingestudeerd nummertje trapte Meersman bijna raak door een bos van benen. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Maximus op de paal. De Ajuinen konden niet uit verband gespeeld worden en dwongen ook het geluk af. Bosteels trof vlak voor de rust vanop afstand nog de bovenkant van het doelkader.

© Eendracht Aalst

Snelle gelijkmaker

De tweede helft was nog maar net op gang of Gent had haar doelpunt te pakken. Meersman werd in stelling gebracht en haalde vanuit de tweede lijn genadeloos uit, Engelen was kansloos: 1-0. Ondanks de voorsprong toonde de thuisploeg zich onzeker achterin en Aalst profiteerde. De Frère zag de ruimte voor de mee opgerukte Janssen. Maes kreeg haar schot niet onder controle en de verdienstelijk spelende de Bruijn stond op de goede plaats om de bal over de doellijn te duwen: 1-1 en alles was te herdoen. De Frère trapte voor Aalst nog naast en aan de overzijde trof Maximus opnieuw de paal toen ze de bal doorkopte.

Drie dolle minuten

Bij het ingaan van het slotkwartier trokken de Buffalo’s de zege toch over de streep. Mathys en Bosteels zetten een actie op via de rechterflank en voor doel kon de ingevallen Retsin makkelijk binnenleggen: 2-1. Enkele minuten later was het opnieuw raak vanop rechts. De andere invalster Van Daele vond Retsin die haar gekraakte schot door Janssen in eigen doel gedevieerd zag worden: 3-1. Temmerman werd voor Aalst nog naar de frontlinie gestuurd maar het leverde alleen nog de overdreven 4-1 op langs Van Daele.

De Eendracht Aalst Ladies kregen lof voor hun wedstrijd maar kopen daar uiteraard niets mee. AA Gent is na deze speeldag zeker van deelname aan play-off 1. Zulte Waregem blijft in play-off 2.