Club Brugge YLA

6 - 1

zaterdag 28 januari 2023 16U15 Super League

E.Aalst Ladies

Club Brugge YLA

6 - 1

E.Aalst Ladies

zaterdag 28 januari 2023 16U15
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Het was even geleden maar de Eendracht Aalst Ladies hebben nog eens een pak voor de broek gekregen op bezoek bij Club YLA. De Ajuinen kwamen nauwelijks in hun normale spel tegen een dominant blauw-zwart.

Valse start

Van Loock was niet helemaal fit en startte op de bank. Nieuwkomer Janssen verscheen voor het eerst aan de aftrap op linksmidden. Eendracht begon met een achterstand aan de wedstrijd. Scheidsrechter Van De Velde trapte in de val toen Vangheluwe zich liet vallen in een duel met Temmerman. Vanop de stip zorgde Matavkova meteen voor 1-0. Na tien minuten werd de hele Eendracht-defensie op snelheid gepakt door Ouzraoui die Guns de 2-0 liet binnenglijden.

Temmerman prikt tegen

Halfweg de eerste helft beging Temmerman ditmaal wel een strafschopovertreding en zorgde Vanmechelen voor 3-0. De Aalsterse Ladies konden zich wat herpakken en verschenen enkele malen voor de Brugse doelmond. Een hard schot van Broos werd overgetikt door Covent. Op hoekschop van Van Mullem kon Temmerman haar foutje rechtzetten en met het hoofd voor een 3-1 ruststand zorgen.

© Sportpix

In een definitieve plooi

Tieleman bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Van Loock. Club liet niets aan het toeval over en legde de partij snel na de rust in een beslissende plooi. Vanmechelen zette zich door op rechts en vond centraal de vrijstaande Ouzraoui die Engelen met een boogbal te grazen nam voor de 4-1. Diezelfde Engelen zorgde er met enkele saves aanvankelijk voor dat de score niet verder opliep. Het was Suenens die aan de overzijde dichtbij een doelpunt kwam maar haar verrassende schot belandde op de lat.

In het slot wist Club YLA toch nog tweemaal te scoren. Vandenhouwe ging aan de tweede paal onder een bal door. Van Belle kon makkelijk aannemen en aanleggen voor 5-1. De ingevallen Ariyo torende op een voorzet boven iedereen uit en legde de zware 6-1 eindcijfers vast. De jonge Schampheleer kon voor Aalst nog eens op doel trappen maar zij kon haar schot niet kadreren.

Club YLA doorbrak de positieve curve van de Ajuinen, die snel kunnen reageren want woensdag komt Standard al op bezoek en zaterdag is er in eigen huis een belangrijk zespuntenduel tegen White Star Woluwe.

ONZE PARTNERS