E.Aalst Ladies

0 - 4

zaterdag 19 november 2022 15U30

AA Gent Ladies

E.Aalst Ladies

0 - 4

AA Gent Ladies

zaterdag 19 november 2022 15U30

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Lieselot De Kegel maakte haar rentree bij de Ajuinen ter vervanging van Sheila Broos, die tegen KV Mechelen een gebroken ruggenwervel opliep en 6 weken rust voorgeschreven kreeg. Voor het overige dezelfde namen tegen AA Gent dat opnieuw op weg lijkt naar play-off 2. De Aalsterse youngsters hielden zich klaar om in te vallen.

Ajuinen graven zich niet in

Ulrike De Frère glipte al snel door de Gentse buitenspelval maar moest van te ver trappen om gevaarlijk te zijn. De Buffalo’s reageerden via de snelle Retsin die naar binnen kwam maar over trapte. Wit en zwart hield even de adem in toen doelvrouw Stroobandt ei zo na de bal verloor bij het uitvoetballen. De Frère probeerde het nog eens vanop afstand maar kon Maes (ex-Aalst) niet in verlegenheid brengen.

Retsin in de rebound

Eendracht hield in de eerste helft gelijke tred op het zware veld maar kwam na twintig minuten toch op achterstand. Stroobandt weerde een afstandsschot eerst nog af maar Retsin was goed gevolgd om de rebound vanuit een scherpe hoek binnen te trappen: 0-1. Voorbij het halfuur probeerde Bosteels het voor AA Gent vanuit de tweede lijn. Haar afgeweken schot belandde net naast de paal. Een weifelende Stroobandt kon zich snel herpakken en toonde dat ook vlak voor de rust. In dezelfde fase hield ze een kopbal van Elyn en de rebound van Van Daele uit haar doel. De Ladies gingen met een 0-1 achterstand de rust in maar voelden dat er wat inzat tegen de Buffalo’s die niet imponeerden.

Van Daele telt Aalst uit

Snel na rust hield Stroobandt met een beenveeg Retsin van haar tweede treffer. Na een hoekschop kon Van Loock de bal ook nog eens van de lijn weghalen. Op het moment dat Eendracht ook meer en meer haar kans waagde en in de bezoekende zestien opdook, sloegen de Buffalo’s genadeloos toe. Van Daele zorgde met een knappe solo en dito afwerking voor de 0-2.

Toch nog zware cijfers

Het moedige verweer van de Ajuinen zou stilaan afnemen en een controlerend Gent kon nu naar hartenlust combineren. Enkele minuten later kreeg Stroobandt een afstandsschot van Bosteels niet onder controle en konden de boeken toe na een dik uur: 0-3. Nuyens toonde zich meteen doelgericht bij haar invalbeurt. Een eerste poging zweefde Stroobandt nog in hoekschop. Een minuut later was het wel raak toen Nuyens een schot van Van Britsom in doel kon verlengen: 0-4.

De Ladies maken er met hun te smalle kern nog het beste van voor de winterstop en kijken uit naar de versterking die op komst is. Volgende week moet puntengewin mogelijk zijn op bezoek bij rode lantaarn Sporting Charleroi.

ONZE PARTNERS