E.Aalst Ladies

1 - 7

zaterdag 22 oktober 2022 15U30

Club Brugge YLA

E.Aalst Ladies

1 - 7

Club Brugge YLA

zaterdag 22 oktober 2022 15U30

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Frère en Van Caesbroeck die niet voluit konden trainen werden opgelapt voor de komst van Club YLA. Alleen de Bruijn keerde terug uit blessure. De youngsters bleven dus de dienst uitmaken ter vervanging van Van Mullem, De Kegel en Vandenhouwe. In de beginfase noteerden we alleen schuchter gevaar van Club YLA. Vanmechelen probeerde het wel eens vanop afstand maar telkens te hoog. De sterk spelende Van Loock kon een gevaarlijke voorzet van de Red Flame gepast over het doel wegwerken. Een schot van Decabooter ging dan weer naast. Een doelpunt van Ouzraoui werd terecht afgevlagd voor buitenspel.

Dol derde kwartier

Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen ook de Ladies eens de neus aan het venster steken in de Brugse zestien. De Frère waagde enkele malen haar kans maar zonder succes. Terwijl er geen vuiltje aan de lucht was voor Eendracht kwam het voorbij het halfuur toch op achterstand. Ouzraoui ontdeed zich van Tieleman en de Bruijn op haar rechterflank en legde gepast terug op Matavkova die niet twijfelde: 0-1. Plots ging het snel want een minuut later zwiepte Boutiebi de bal voor doel en kon de kleine Vanmechelen met het hoofd scoren: 0-2. De Ladies wisten even niet meer waar het noorden was want er volgden voor de rust nog twee knappe uithalen van buiten de zestien door Red Flame Vangheluwe en de jonge Schapdryver. De thuisploeg had de wedstrijd lang onder controle maar moest wel met een 0-4 tussenstand de rust in.

© Eendracht Aalst

Club krijgt meer dan het verdient

In de tweede helft stelde Club YLA teleur en konden de Ladies opnieuw vrij lang standhouden. Meer zelfs, het versierde enkele goed getrapte hoekschoppen van Broos waaruit de jonge Yente Van Den Bossche ongehinderd kon scoren voor de neus van Schamp: 1-4. Het eerste doelpunt van de youngster in de Super League. Tieleman en Van Caesbroeck konden niet meer verder, waardoor we liefst 5 beloften tussen de lijnen kregen bij de Ladies. Het waren opnieuw Van Loock, Broos en Suenens die de jonge groep op sleeptouw namen en Club slaagde er niet meer in om het verschil te maken. Als de bezoekers toch eens voor Stroobandt verschenen, won de Aalsterse goalie het pleit of gooide Broos zich ervoor. Tot alweer tien minuten voor tijd, toen Vanmechelen en de invalsters Ariyo (na slecht ontzetten van Stroobandt) en Kerkhove er uiteindelijk nog 1-7 van maakten. Het noodelftal van de Ladies, dat de moed niet opgaf en vocht voor wat het waard was, hield verdeeld over 2 helften meer dan een uur de nul tegen een weinig imponerend Club.

Het zware programma tegen de topclubs zit er op voor Eendracht. In de volgende tien dagen kan de fysieke averij behandeld worden bij enkele speelsters. Intussen wordt al vooruitgekeken naar november, wanneer de rentree verwacht wordt van zowel Van Mullem, De Kegel als Vandenhouwe. Een belangrijke maand met duels tegen andere teams die in play-off 2 verwacht worden zoals KV Mechelen, AA Gent en Sporting Charleroi.

ONZE PARTNERS