1 - 5

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

In een doorgeregend Pierre Cornelisstadion kregen de Ladies het bezoek van KRC Genk, dat zich afgelopen seizoen bij de top-5 geschaard heeft. Yente Van Den Bossche verving de gekwetste Lieselot De Kegel. Jongste aanwinst Anais Bey-Temsamani moet door gezondheidsproblemen nog wat geduld uitoefenen om haar opwachting te maken.

Strafschop langs elke kant

De Limburgers namen meteen het initiatief. Engelen moest zich met een voetreflex al een eerste keer laten zien na een combinatie tussen Gielen en Kersten. Een andere keer kwam Van Loock gepast tussen. Eendracht was op het kwartier succesvol op de tegenaanval. Toen Van Mullem zich kon doorzetten in de zestien werd ze foutief gehaakt door Camps. Het was Van Caesbroeck die vanop de stip de Aalst Ladies op voorsprong bracht: 1-0.

Het was wachten tot het halfuur op nieuwe aanvalspogingen van de bezoekers. Een gemeten voorzet van Kersten werd echter gemist door Vanzeir. Een vrijschop van Vandersanden ging naast. Genk bouwde geduldig verder op en kon enkele malen infiltreren in de Aalsterse zestien. Zo werd Kersten neergewerkt door Suenens en zette ze zelf de strafschop om: 1-1.

Tot tweemaal toe de lat

Beide ploegen kregen nog de kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Een strakke hoekschop van Van Mullem werd hard naar doel gekopt door Van Caesbroeck maar Van Seijst kon de bal nog van onder de lat halen. De volgende hoekschop bracht een snelle tegenaanval van Genk op gang, maar Engelen kwam gevat uit om Kersten van een doelpunt te houden. Onder impuls van Broos kreeg Van Mullem, met De Frère als tussenstation, nog een kans maar haar schot strandde op de lat. Na een geharrewar trof Broos opnieuw de lat.

© Sportpix

Aalst zakt terug

De eerste helft was niet naar de zin van Guido Brepoels en er kwam een ander Genk uit de kleedkamer. Eendracht van haar kant kon geen verlengstuk breien aan de aanvallende intenties uit de eerste helft. De bezoekende kansen volgden mekaar dan ook snel op, maar Kersten trapte over en Petry kon niet profiteren toen Engelen een bal loste. De Aalsterse goalie herpakte zich meteen en verijdelde twee doelkansen met knappe saves. Het doelpunt hing in de lucht en viel ook. Net als in Zulte kreeg de Aalsterse defensie een bal niet weg uit de eigen zestien en kon een vrijstaande Kersten er op dat moment verdiend 1-2 van maken.

Nog drie om de oren

De 16-jarige Schampheleer kwam eenzame spits de Bruijn aflossen, die het ontbrak aan bruikbare ballen en duelkracht. Engelen bleef intussen haar focus en klasse tonen door de bal uit de voeten van Wielockx te halen. In de slotfase probeerden de Aalst Ladies nog wat pionnen mee naar voren te schuiven in de hoop de gelijkmaker uit de brand te slepen. Maar het was integendeel Genk dat de score nog verder uitdiepte tot 1-5 met een lob van Geraedts, een strafschop van Vandersanden (na een fout van Tieleman) en nog een tweede doelpunt van Geraedts. Zware cijfers die de Ajuinen niet verdiend hadden in het slot na hun zeer verdienstelijke eerste helft.

We kregen opnieuw een wedstrijd waarin de Ladies positieve zaken kunnen onthouden en verdere lessen kunnen trekken. Volgend weekend wacht een bekeropdracht buitenshuis tegen de beloften van Zulte Waregem, die vorig jaar nog de titel pakten in tweede nationale.