KV Mechelen

zaterdag 21 januari 2023 15U30
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Na de hoopgevende prestatie in Genk gingen de Ladies op zoek naar puntenwinst in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Jongste aanwinst Aster Janssen was meteen speelgerechtigd en startte op de bank. De bezoekers telden vijf speelsters (Baccarne, Scevenels, Raekelboom, Bouharat en in de tribune ook Baudewijns) met een Eendracht-verleden.

Toch een voorsprong voor Aalst

De wedstrijd begon zonder een studieronde. Broos en Suenens konden hun doelpoging niet kadreren. Aan de overzijde kreeg Bouharat wat ruimte maar haar schot ging eveneens naast. We kregen niet meteen een vervolg met veel middenveldspel. Even voor het halfuur verslikte Engelen zich bijna bij het uitvoetballen maar Mechelen kon niet profiteren. Aan de overzijde ging de bal op de stip voor handspel maar Baccarne zat in de juiste hoek op de elfmeter van Van Caesbroeck.

Bij de volgende aanval was het toch raak voor de Ajuinen. Baccarne duwde een voorzet van De Frère weg en het was Suenens die de rebound kon binnentrappen: 1-0. De bezoekers reageerden via Pirenne die naast trapte.

Vanhentenrijk treft de lat

Vlak voor de rust kwam KV dichtbij de gelijkmaker. Temmerman kreeg een bal niet helemaal ontzet. De vinnige Vanhentenrijk trapte meteen op doel. De bal ging over Engelen maar gelukkig voor Aalst op de lat. Charlier kopte op hoekschop nog naast.

© Eendracht Aalst

In de tweede helft controleerde Eendracht het gebeuren aanvankelijk. De Frère draaide zich aan de rand van de zestien knap vrij maar zag haar schot naar de verste paal naast gaan. Een Mechelse voorzet schampte af op het been van Van Loock maar Engelen stond op de juiste plaats.

Grensrechter overruled

De bezoekers kwamen met wat geluk op gelijke hoogte. In een scrimmage trapte Rillaerts binnen maar vlagde de grensrechter voor buitenspel. Na overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt toch goedgekeurd tot ontgoocheling van de Ajuinen: 1-1. Aan de overzijde maakte Van Mullem in de zestien ruimte voor een schot maar Baccarne tipte de listige bal over de lat.

Door het oog van de naald

Mechelen had in het laatste wedstrijdgedeelte nog het meeste in de tank en ging nog het felst op zoek naar de overwinning. Eendracht kroop enkele minuten voor tijd een paar keer door het oog van de naald. In een geharrewar voor doel vond Nuyens eerst van dichtbij de paal op haar weg. Raekelboom probeerde het kort nadien met een verre lob. Een achteruit vallende Engelen duwde de bal in extremis op de lat en Nuyens werd bij de rebound net voldoende gehinderd door de thuisverdediging. De Aalsterse doelvrouw riskeerde lijf en leden op het bevroren gedeelte van het veld maar hield daarmee een punt in Aalst in een wedstrijd die alle kanten uitkon.