E.Aalst Ladies

0 - 7

zaterdag 01 oktober 2022 15U30 Super League

OH Leuven

E.Aalst Ladies

0 - 7

OH Leuven

zaterdag 01 oktober 2022 15U30
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Naast Lieselot De Kegel zijn de Ladies Loes Van Mullem voor een minstens een maand kwijt, nadat ze in de bekerwedstrijd op Zulte Waregem B een enkelligament scheurde en een stukje bot loskwam. Daarnaast stond ook de Bruijn (kuit) nog langs de kant en dan weet je dat Eendracht voor een loodzware opdracht stond tegen titelkandidaat OHL, dat nagenoeg volledig beroep kan doen op Red Flames en belofteninternationals. Door de afwezigen mochten beloften Laura Peeters en Valerie Verhofstadt bij de Ajuinen voor het eerst hun opwachting maken in de Super League.

Versterkte burcht

Het contrast tussen beide elftallen was dus vooraf al groot en Eendracht werd meteen ook gewaarschuwd in de openingsfase toen Van Kerkhoven, bediend door Eurlings, centraal te veel ruimte kreeg maar tot tweemaal toe niet voorbij Engelen geraakte. Met een versterkte burcht in balverlies probeerden de Ladies OHL van hun doel weg te houden en dat lukte aardig in de eerste helft. Suenens, die aan een knap seizoensbegin bezig is, probeerde er ook wel eens uit te komen. Samen met onder meer Broos en Van Loock ging ze voorop in de strijd. De uit de Aalsterse jeugdwerking komende Detruyer probeerde het wel eens vanop afstand voor OHL maar haar pogingen gingen telkens naast.

Kees verlost OHL

Het was wachten tot het halfuur voor echt doelgevaar. Van Kerkhoven verlengde een indraaiende voorzet van Eurlings met het hoofd maar Engelen was opnieuw bij de pinken. Aan de overzijde beleefde nationale doelvrouw Evrard, op enkele plukballen na, een werkloze namiddag maar dat kon de moedige Ladies moeilijk verweten worden in een strijd van David tegen Goliath. Niets leek er evenwel op te wijzen dat OHL nog zou scoren in de eerste helft, maar vier minuten voor de rust vonden ze dan toch de sleutel. Janssens haalde de achterlijn en verstuurde een gemeten voorzet naar Kees die de 0-1 kon binnentikken.

© Eendracht Aalst

Ampoorter haalt uit vanop afstand

Bij OHL bleven Eurlings en Van Schoonhoven bij de rust in de kleedkamer voor Mertens en Cranshoff. Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Van Kerkhoven legde gepast terug op Cranshoff die Engelen geen kans liet: 0-2. Er kwamen steeds meer openingen in de Aalsterse afweergordel maar verschillende kansen voor OHL gingen naast of over. De beste waren voor Kees (kopbal nipt naast) en Cattoor (schot op de paal). Op het uur vond de jonge Ampoorter het welletjes en bekroonde ze haar sterke wedstrijd met een rake trap vanop dertig meter: 0-3.

Hattrick Van Kerkhoven

De Ladies konden geen vuist meer maken en toen Janssens sneller op de bal was dan de uitgekomen Engelen, kon Van Kerkhoven er 0-4 van maken ondanks nog een ultieme charge van Van Caesbroeck. Een minuut later mocht Ampoorter, de beste Leuvense, nog eens aanleggen vanop dertig meter en leverde ze een kopie af van haar eerste doelpunt: 0-5. De honger van OHL bleek nog niet gestild. Tieleman liet zich in een duel te makkelijk aftroeven door Van Kerkhoven en met een lob maakte de Leuvense spits er 0-6 van. Van Kerkhoven maakte haar hattrick nog compleet toen ze zich in de lucht sterker toonde dan Van Caesbroeck en Engelen: 0-7.

De Ladies hebben gestreden met de middelen die ze hebben en mogen zeker hun eerste helft onthouden. Terwijl de meeste OHL-speelsters naar Portugal reizen voor interlands, kan Eendracht zich voorbereiden op de volgende duels bij Standard (15/10) en thuis tegen Club YLA (22/10).

ONZE PARTNERS