2 - 1

dinsdag 25 april 2023 20U00
Play-off 2

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Eendracht Aalst Ladies hebben in de midweekwedstrijd tegen Sporting Charleroi een langverwachte en verdiende driepunter geboekt. Jadoulle bracht de Karolo’s op voorsprong maar de Ajuinen knokten zich nog naar de overwinning na doelpunten van De Frère (op strafschop) en de Bruijn.

Grootste kans voor Broos

Na het oplawaai bij KV Mechelen wilden de Ladies iets rechtzetten in hun vierde wedstrijd op elf dagen. Het eerste gevaar kwam ook van de thuisploeg. Van Loock legde gepast terug op De Kegel die in de handen van Delvaux trapte. Aan de overzijde stormde de aalvlugge Jadoulle op Stroobandt af, haar schot ging net naast. Aalst reageerde via Broos die vrij mocht aanleggen in de zestien maar over besloot.

Snel terug gelijk

Charleroi loerde op de tegenaanval en kwam zo ook op voorsprong. De 16-jarige Jadoulle pakte de Eendracht-verdediging opnieuw in snelheid en kon ditmaal wel scoren: 0-1. De thuisploeg kon nog voor de rust gelijkstellen. Broos dook in de zestien en werd foutief gehaakt. De Frère zette de strafschop feilloos om: 1-1. Haar zevende doelpunt van het seizoen. Een afstandsschot van D’Haeyer voor Charleroi verdween nog naast.

© Eendracht Aalst

de Bruijn met het hoofd

De Ajuinen bleven ook na de rust na de bovenhand houden onder impuls van een onverzettelijke Broos op het middenveld, die de oscar van de wedstrijd verdient. Nog voor het uur zette de ingevallen de Bruijn met het hoofd Aalst op voorsprong na een vrijschop van Van Mullem: 2-1. Het bleef de hele wedstrijd spannend. Van Mullem kon een schot niet kadreren en aan de overzijde verlengde Gulisano een bal via de lat over.

Spannende slotfase

De derde geruststellende treffer viel niet want de Bruijn trof de paal na storingswerk van Van Loock. De Frère en de Bruijn probeerden het ook nog eens vanop afstand maar zonder succes. Bezoekster Fourdin ging neer in het strafschopgebied maar scheidsrechter Van Laere wuifde het appel weg. In de blessuretijd kneep Aalst nog de billen dicht toen D’Haeyer schuin voor doel alleen kon oprukken maar Stroobandt hield de driepunter vast.

De Aalst Ladies besluiten hun wedstrijdmarathon met een deugddoende zege. Er resten hen nog twee wedstrijden in play-off 2 bij Zulte Waregem en thuis tegen White Star Woluwe.