E.Aalst Ladies

2 - 0

zaterdag 20 augustus 2022 16U00

Sporting Charleroi

E.Aalst Ladies

2 - 0

Sporting Charleroi

zaterdag 20 augustus 2022 16U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Eendracht Aalst Ladies hebben gedaan wat van hen verwacht mag worden: winnen van Sporting Charleroi. Van Caesbroeck en De Frère zorgden voor de doelpunten, Van Mullem voor de assists. Een verdiende zege en een opsteker voor de Ajuinen.

Snel openingsdoelpunt

Na een rommelig wedstrijdbegin strandde een eerste doelpoging van Van Loock in het zijnet. Het openingsdoelpunt liet niet lang op zich wachten. Toen Van Mullem een gemeten vrijschop voor doel bracht, kopte Van Caesbroeck krachtig binnen: 1-0. Charleroi  kreeg niet meteen de kans om iets terug te doen. Maar zowel Broos als Van Mullem vergaten bij de volgende aanval, oog in oog met Collet, de score te verdubbelen.

© Eendracht Aalst

Charleroi vanop afstand

Voorbij het kwartier staken de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster. Een botsend afstandsschot van Bouchenna ging naast. Duterne toonde zich met haar snelheid de gevaarlijkste Karolo maar ook haar doelpogingen konden Engelen niet verontrusten. Omdat de Ladies onderweg hun aanvalsdrang wat verloren, kwam Charleroi steeds meer opzetten in het zicht van de rust. Na balverlies van De Kegel schoot Balant naast. Toen er slechts uitverdedigd werd schrikte Aalst nog eens op, maar verder bleven de bezoekers het vooral vanop afstand proberen. Zowel Duterne, Bouchenna als D’Haeyer ondervonden dat Engelen op die manier niet te kloppen was. Aan de overzijde tipte Collet nog een veraderlijk schot van Suenens over de lat.

De Frère beslist

In een kansarme tweede helft controleerden de Ladies de wedstrijd met aardig combinatievoetbal en, net als Anderlecht ook al ondervond, was het voor Charleroi haast onmogelijk om een secure Aalst-defensie uit verband te spelen. Op het uur zag De Frère voor Aalst een schot over de rechterbovenhoek verdwijnen. Nadat Engelen attent reageerde bij een scrimmage, werd het op de tegenaanval 2-0. Van Mullem, opnieuw heersend en verdelend, stuurde De Frère in het straatje en zij trapte mooi onder Collet binnen. Het laatste wapenfeit was vlak voor affluiten nog voor de Karolo’s maar Séret trapte een afvallende bal na hoekschop net naast.

Zo boeken de Eendracht Aalst Ladies een vrij makkelijke zege. Volgende week zaterdag trekken ze naar The Farm van Zulte Waregem. Aftrap om 16u.

ONZE PARTNERS