E.Aalst Ladies

0 - 1

woensdag 01 februari 2023 20U30 Super League

Standard

E.Aalst Ladies

0 - 1

Standard

woensdag 01 februari 2023 20U30
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Na het accident de parcours in Brugge hebben de Ladies opnieuw voor stevig weerwerk gezorgd in de midweekwedstrijd tegen Standard, dat een te korte terugspeelbal nodig had om de drie punten mee naar Luik te kunnen nemen.

Gelders profiteert

De Ladies moesten het stellen zonder Van Mullem die een hersenschudding opliep tegen Club YLA. Verder kwamen Van Den Bossche en de Bruijn aan de aftrap. Rond het kwartier doken de Rouchettes op voor het Aalsterse doel. Engelen stond goed opgesteld bij een vrijschop van Van Eynde. Toen de goalie onder een voorzet van Nelissen doorging, kon Suenens opruimen. Standard kwam toch op voorsprong toen Van Caesbroeck te kort terugspeelde op Engelen en Gelders op de loer lag: 0-1.

Georganiseerd Aalst

Standard controleerde de eerste helft zonder veel kansen. De vinnige Fon legde eens gepast terug op Gelders maar Engelen lag goed in de hoek. Vlak voor de rust leek Gelders zich door de Eendracht-defensie te wurmen maar Van Caesbroeck riep de Luikse nummer tien nog een halt toe.

© Eendracht Aalst

Standard gewaarschuwd

Het eerste doelgevaar na de rust kwam van bezoekster Francois die zich kon doorzetten op links maar naast doel trapte. Van Eynde toonde haar traptechniek met een harde vrijschop die Engelen via de lat kon overtikken. Er volgde een stevige tegenprik van Aalst met Vandenhouwe die zich kon doorzetten en De Frère de ruimte instuurde, maar haar schot ging over.

Over en weer

In het slotkwartier kwamen er nog enkele mogelijkheden langs beide kanten. Engelen miste een interceptie maar Gelders kon deze keer niet profiteren en trapte vanuit een schuine hoek naast het lege doel. Daarop dribbelde Fon alles en iedereen voorbij maar kon Temmerman als laatste het gevaar keren. De Standard-bank slaakte in de slotminuten een zucht van opluchting toen Suenens op wandel ging en niet over een uitgestoken been viel. Aan de overzijde hing Van Caesbroeck aan de noordrem en werd ze met een tweede geel weggestuurd. De laatste baltoets was voor Van Loock die het nog met een vluchtschot probeerde dat rakelings over het Standard-doel vloog.

De Ladies tankten opnieuw vertrouwen voor de belangrijke wedstrijd van zaterdag tegen White Star Woluwe. Aftrap om 15u30 in het Pierre Cornelisstadion!

ONZE PARTNERS