E.Aalst Ladies

0 - 2

zaterdag 04 februari 2023 15U00 Super League

WS Woluwe

E.Aalst Ladies

0 - 2

WS Woluwe

zaterdag 04 februari 2023 15U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Ladies verdienden niet te verliezen van White Star maar toch gebeurde het. Het gebrek aan scorende spitsen kwam eens te meer tot uiting in deze wedstrijd en is wat deze wilskrachtige ploeg nog ontbreekt. Eendracht kon nog geen beroep doen op Van Mullem die een hersenschudding opliep tegen Club YLA en die afwezigheid liet zich toch wel gevoelen. Daarnaast keek ook Van Caesbroeck geschorst toe na tweemaal geel tegen Standard.

Woluwe vanop afstand

De openingsfase en de eerste kans waren voor de Ajuinen. Suenens toonde zich op een diepe bal sneller dan de bezoekende defensie maar haar schot belandde binnen het bereik van Willems. Woluwe reageerde met een hoekschop waarop Bongaerts naast kopte. Rond het kwartier namen de Brusselaars het initiatief over. Een verrassend schot van Gijsbrechts draaide maar net naast de paal buiten. Op een afvallende bal twijfelde Dinjart niet om vanop afstand te trappen. Engelen verwerkte het schot over de lat in hoekschop.

© Eendracht Aalst

Frommelgoal

Na de rust en een slechte inspeelpas van Tieleman twijfelde ook Despret niet om meteen uit te halen. Engelen was deze keer kansloos maar werd gelukkig bijgestaan door de lat. Aan de overzijde vond De Frère tot tweemaal toe geen inlopende ploegmaats op goed getrapte vrijschoppen. Een uitstekende Temmerman toonde zich meermaals het slot op de deur in de Eendracht-defensie maar met een frommelgoal kwam Woluwe op het uur toch op voorsprong. Een indraaiende hoekschop van Gijsbrechts leverde een scrimmage op. Engelen kon onvoldoende wegwerken en uit het pak speelsters voor haar neus kon Bajart het leer over de doellijn deviëren: 0-1.

Aalst voert de druk op

Het onverwachte tegendoelpunt was voor de Aalsterse Ladies het sein om de druk op te voeren in het laatste halfuur. Broos toonde zich gevaarlijk op hoekschoppen maar kopte eerst naast en vond nadien Willems op haar weg. De Frère had de gelijkmaker aan de voet toen ze vrij mocht aanleggen maar het leer ging opnieuw aan de verkeerde kant van de paal buiten. De gelijkmaker hing in de lucht maar Woluwe deed op een nog zeldzame tegenaanval de boeken dicht. Engelen kon een owndoelpunt nog met een knappe reflex verijdelen maar Bongaerts twijfelde niet om in de rebound de trekker over te halen: 0-2.

De Ladies waren eraan voor de moeite en bleven ontgoocheld achter. Ze verloren een veldslag maar zullen zich hier ook ongetwijfeld over zetten en verder werken richting play-off 2. In de laatste wedstrijden van de reguliere competitie zijn er nog duels met AA Gent, OHL (beiden uit) en Zulte Waregem (thuis).

ONZE PARTNERS