2 - 1

zaterdag 23 april 2022 14U00
Play-off 2

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Met de komst van Zulte Waregem koos Jurgen Vernaillen voor een iets andere aanpak. Wiard en De Frère begonnen aan de wedstrijd ten koste van Suenens en Van Mullem. De bezoekers namen meteen het initiatief, terwijl de Ladies het aanvankelijk moeilijk hadden om in hun ritme te komen. De eerste grote kans kwam er op het kwartier na een actie tussen Steyvers en Van Gorp, maar het Aalsterse sluitstuk Baccarne kon met de voet redding brengen.

Hannecart strooit met assists

Eendracht was op de tegenaanval aangewezen. Opnieuw was het Hannecart die voor gevaar kon zorgen op stilstaande fases. Pellens kon net niet voldoende bij de bal op een vrijschop en een kopbal van Broos was niet krachtig genoeg. Aan de overzijde was er een attente Baccarne nodig toen een bal achter de Eendracht-verdediging caprioleerde. Het was slechts uitstel want toen de bedrijvige Van Gorp opnieuw alleen voor Baccarne verscheen was het wel raak. Met een lobje zette ze Zulte Waregem op voorsprong.

Baccarne moeilijk te kloppen

Lang konden ze niet van hun voorsprong genieten. Vandenhouwe lanceerde Hannecart op de rechterflank, wiens voorzet aan de tweede paal werd binnengekopt door Pellens: 1-1. De bezoekers bleven de Eendracht-verdediging in de rug bestoken. Deze keer was het Rogiers die op een beresterke Baccarne stuitte. Er bleven kansen komen in het slot van een boeiende eerste helft. Pellens zag haar lob net voor de doellijn weggewerkt worden en Baccarne schudde nog maar eens een prachtige redding uit haar mouwen om Capiau van een doelpunt te houden.

Vandenhouwe klimt het hoogst

Eendracht-coach Vernaillen stuurde aan de rust tactisch bij. Youngster Sirine Bouharat bleef in de kleedkamer voor Suenens, die zich meteen liet opmerken met enkele rushes langs haar rechterflank. Op een daaruitvolgende hoekschop van Hannecart kopte Vandenhouwe de 2-1 tegen de netten. De Ajuinen zetten nog even door en na een nieuwe voorzet van Suenens was De Frère te verrast om haar schot de juiste richting te geven.

Met vrouw en macht

Zulte Waregem van haar kant had het na de rust moeilijker om voor dreiging te zorgen. Rogiers kapte Vandenhouwe wel eens uit maar Baccarne werd niet meer bedreigd. Op het uur verscheen Van Mullem tussen de lijnen om voor meer balvastheid te zorgen bij Den Iendracht. Het bleek ook nodig want de bezoekers zetten met powervoetbal nog alles op alles, zonder dat er echt grote kansen uit voortkwamen. Pellens probeerde het voor de Ladies nog met een verre lob maar de leer ging net naast. In de slotminuten kroop Aalst door het oog van de naald toen een vrijstaande Camps een hoekschop mocht inkoppen maar de bal over het doel van Baccarne verdween. Het was pompen of verzuipen tot in de extra tijd voor de moegestreden Ajuinen maar Van Den Abbeele, Van Loock & co hielden stand.

Een deugddoende en knappe zege voor de Eendracht Aalst Ladies tegen het dit seizoen hoger gerangschikte Zulte Waregem. De doelstelling van deze play-offs, de derde stek in play-off 2, ligt nu binnen handbereik in de slotwedstrijden van komende week tegen Sporting Charleroi en AA Gent.