KV Mechelen

4 - 0

zaterdag 05 november 2022 19U00

E.Aalst Ladies

KV Mechelen

4 - 0

E.Aalst Ladies

zaterdag 05 november 2022 19U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Na de bekerwedstrijd in Charleroi losten Anke Stroobandt en Hazel Engelen elkaar opnieuw af in doel. Met één training in de benen maakte sterkhoudster Loes Van Mullem haar wederoptreden na een wekenlange afwezigheid. Ook Sharona Tieleman voelde zich fit genoeg, zodoende alleen Lieselot De Kegel nog ontbrak en de Ladies met een vrij volledige (maar nog altijd te smalle) kern de opdracht bij promovendus KV Mechelen konden aanvangen.

Niet bij de les

Eendracht stond goed in de openingsfase maar schoot zichzelf na 9 minuten alweer in eigen voet. Stroobandt weerde een voorzet af die niet meteen ontzet werd. Het ondoortastend verdedigen stelde Steijvers in staat om de bal binnen te duwen: 1-0. Enkele minuten later belde de klok al opnieuw en lagen de Ladies in de touwen. Na mooi samenspel kwam de volledig vrijstaande Demoulin in balbezit en met een laag schot zorgde ze voor de 2-0.

Hard tegen onzacht

Deze vroege opdoffers kwam Eendracht niet meer te boven. Malinwa kon de wedstrijd controleren en een volgend doelpunt najagen, maar deze keer stond Stroobandt in de weg. De onmachtige Ajuinen zetten daar alleen een kopbal van Vandenhouwe tegenover, op voorzet van Tieleman. Baccarne (ex-Aalst) duwde het leer over. Broos moest bij de rust, geraakt aan de rug, in de kleedkamer blijven na een clash met Bouharat.

© Sportpix

Moedig maar te licht verweer

Vroeg in de tweede helft besliste de bedrijvige Steijvers de wedstrijd. Toen ze alleen afgezonderd voor Stroobandt opdook stond het 3-0. Eendracht verweerde zich wel beter na rust maar moest in de slotminuten toch nog een vierde tegentreffer toestaan van Raekelboom, die enkele jaren terug ook al de wit-zwarte kleuren verdedigde.

De Ajuinen dropen af in een wedstrijd waarin het op puntengewin had gerekend. Het was KV Mechelen dat een verliesreeks afsloot en Eendracht achterlaat op de voorlaatste plaats in de rangschikking. Er is nood aan versterking bij de Eendracht Aalst Ladies, waar achter de schermen ook aan gewerkt wordt. Op Anais Bey-Temsamani (overgekomen van Anderlecht), die na een kleine operatie binnenkort de trainingen kan hervatten, mag na de winterstop alvast gerekend worden. Na de interlandbreak mogen de Ladies op zaterdag 19 november opnieuw proberen om een blok te vormen tegen AA Gent.

ONZE PARTNERS