OH Leuven

7 - 0

zondag 26 februari 2023 13U30 Super League

E.Aalst Ladies

OH Leuven

7 - 0

E.Aalst Ladies

zondag 26 februari 2023 13U30
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Ladies konden nog eens rekenen op een fitte kern, maar dat volstond niet om titelfavoriet OHL enigszins af te stoppen. Van Mullem keerde terug uit blessure, Vandenhouwe werd opnieuw op het middenveld geposteerd en Broos verhuisde naar de linkerflank.

Slordig OHL

De wedstrijd was pas 3 minuten oud toen een snelle Red Flames combinatie het openingsdoelpunt opleverde. Eurlings zag Detruyer in de rug van Van Caesbroeck duiken. Het Aalsterse jeugdproduct ontweek Engelen en het stond 1-0. Slechte terugspeelballen van OHL leverden meteen ook 2 kansen op voor Eendracht maar De Frère (listige lob die net naast het doel viel) en Suenens (in extremis nog gehinderd door Veefkind) konden niet voor de gelijkmaker zorgen.

Knock-out voor de rust

Het was wachten tot in het zicht van de rust vooraleer OHL de score kon verdubbelen. Na balverlies van De Kegel werd de snelle Janssens aangespeeld. Die liep slim rond Van Loock heen en zorgde vanuit een scherpe hoek voor 2-0. Toen ging het snel. Janssens haalde de achterlijn en legde in de zestien terug Detruyer die niet werd opgepikt: 3-0. En het werd ook nog 4-0 voor de pauze. Een door de wind gedragen hoekschop van Mertens verraste Engelen die de meubelen nog probeerde te redden maar op de inlopende Cranshoff stuitte.

© Sportpix

Gepakt in snelheid

Van Loock werd bij de rust vervangen door Tieleman. Lang duurde het niet voor de forfaitscore op het bord stond. Deze keer toonde Janssens, bediend door Van Dijk, zich snediger dan Tieleman. Even later opende Lameir op Detruyer. Die zag Eurlings sneller op haar voorzet reageren dan Vandenhouwe en voor 6-0 zorgen. Het werd ook nog 7-0 toen Eurlings Lameir wegstuurde. Tieleman leek haar nog een halt te kunnen toeroepen maar tevergeefs. Daarbij bleef het mede dankzij nog enkele reddingen van Engelen.

Een verlies op OHL was ingecalculeerd, doch hadden de Ladies liever met een klein verschil verloren zoals eerder dit seizoen tegen Anderlecht, Standard of Genk. Snel de kopjes naar volgend weekend richten. Dan komt Zulte Waregem op bezoek voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Een ideale opwarmer voor play-off 2!

ONZE PARTNERS