vrijdag 12 augustus 2022 20U00

E.Aalst Ladies

3 - 0

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Eendracht Aalst Ladies mochten met opgeheven hoofd het Lotto Park verlaten na een verdienstelijke partij en met Hazel Engelen in een glansrol. Buabadi, Vatafu (op strafschop) en Minnaert scoorden voor paars-wit in de openingswedstrijd.

Foutje meteen afgestraft

De Ajuinen stelden zich meteen goed in op de aanvalsgolven van Anderlecht, maar gaven zelf een vroeg doelpunt weg. Van Caesbroeck liet zich de bal afhandig maken door Minnaert. Het schot van de Red Flame werd eerst nog gepareerd door Engelen, maar de rebound van Buabadi ging wel binnen: 0-1 na zeven minuten. Een domper voor Eendracht maar het was niet het begin van een walk-over. Aan de overzijde werd Duijzer opgeschrikt, maar een poging van onder meer De Frère liep voorlangs. Op hoekschop kopte Tison voor paars-wit naast.

Kansen maar geen goals

Na de drankpauze was de organisatie even zoek bij de Ladies maar Engelen kon Thornton met een beenveeg van een doelpunt houden. Met een collectieve teamgeest, het zoeken naar combinaties en vooruit voetballen verloochende Aalst zijn gekende speelstijl nooit, maar echte kansen afdwingen tegen de landskampioen zat er niet in. Even voorbij het halfuur kreeg Anderlecht echter een nieuwe meevaller. Vandenhouwe trapte in de val en legde een dribbelende Wajnblum neer in het strafschopgebied. Engelen zat er dichtbij maar Vatafu zorgde vanop de stip voor 2-0. Behalve dat toonde paars-wit zich weinig trefzeker. Voor de rust trapten Tison en De Neve nog over en stond de lat eens in de weg. Ook Buabadi kon enkele wenkende kansen niet afronden.

© Eendracht Aalst

Vermoeid Aalst houdt zich staande

De Ladies doen het nog steeds zonder een echte aanvalsleider. Gaby Esajas kwam een andere youngster, Yente Van Den Bossche, halfweg aflossen op die positie. De groep van Gunther Bomon en Patrick Cool bleef ook na de rust goed in blok spelen en kon verder rekenen op een uitstekende Hazel Engelen. We noteerden onder meer nog doelpogingen van Minnaert, De Loose, Wijnants en De Keijzer. Twintig minuten voor tijd was het toch de onvermijdelijke Minnaert die de 3-0 eindcijfers vastlegde. In een stilaan tropisch geworden Lotto Park vielen nog enkele Aalsterse speelsters op het canvas met krampen. Een teken van hoe diep ze waren gegaan in hun verweer.

We zagen een hoopgevende prestatie van de smalste kern uit de Lotto Super League. Volgende week moeten de Ladies in staat zijn om de punten thuis te houden tegen Sporting Charleroi. Afspraak zaterdag om 16u00 in het Pierre Cornelisstadion. Supporters op post!