Sporting Charleroi

2 - 0

dinsdag 01 november 2022 15U00 Beker van België

Eendracht Aalst Ladies

Sporting Charleroi

2 - 0

Eendracht Aalst Ladies

dinsdag 01 november 2022 15U00
Beker van België

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Eendracht Aalst Ladies hebben een kans laten liggen om zich bij de kwartfinalisten in de Beker van België te scharen. Het doelkader en een gemiste strafschop voor de Ajuinen hielden de spanning uit de wedstrijd tegen Sporting Charleroi. Het is duidelijk dat de terugkeer van draaischijf Loes Van Mullem nodig zal zijn om opnieuw punten te kunnen pakken in het vervolg van de competitie.

Duterne ontbindt haar duivels

Vandenhouwe maakte haar rentree. Tieleman (knie) bleef uit voorzorg aan de kant. Engelen nam voor deze bekerwedstrijd opnieuw plaats onder de lat. Charleroi nam de beste start en toonde zich gevaarlijk via de onvermijdelijke Duterne. Drie schoten van de Waalse aanvalster en eentje van Saki werden gepakt door Engelen, die ook eens hulp kreeg van de paal. Vlak voor het halfuur was het toch raak. Een nieuwe voorzet vanop de rechterflank raakte niet weg in het Aalsterse doelgebied. Het was uiteindelijk Seret die de 1-0 hard tegen de touwen kon trappen.

Bijna gelijk

Het eerste gevaar van een onmondig Aalst zorgde ei zo na voor de gelijkmaker. Suenens dropte een bal in de zestien, Verhofstadt legde slim breed op de vrijstaande De Frère die haar listige lob op de lat zag belanden. Verbruggen loste Schampheleer af bij de rust en moest voor meer duelkracht zorgen.

© Eendracht Aalst

Opnieuw de lat

De Ladies kwamen met meer aanvalsdrang uit de kleedkamer maar werden al snel de adem afgesneden. Van Loock verspeelde bij het uitvoetballen de bal aan Saki (ex-Aalst) die niet twijfelde en voor 2-0 zorgde. Daarop sneed Broos, die opnieuw bergen werk verzette op het Aalsterse middenveld, enkele scherpe hoekschoppen aan. Eentje leverde bijna een olympisch doelpunt op, maar de bal viel op de lat. Een kopbal van Vandenhouwe, op vrijschop van De Frère, ontbrak kracht.

Delvaux redt strafschop

Charleroi kon naar hartenlust counteren, maar Balant miste moederziel alleen voor Engelen. Een kwartier voor tijd leken de Ajuinen toch hun terugkeer te kunnen inzetten. In een geharrewar voor doel werd een doelpunt van Vandenhouwe met de handen weggeslagen door een Charleroi-speelster. Strafschop voor Aalst maar de logische rode kaart bleef in de achterzak van scheidsrechter Rochart zitten. Van Caesbroeck zette zich achter de bal maar Delvaux ranselde de bal uit haar doelvlak. De Ladies pakten hun momenten dus niet in deze wedstrijd en moesten zich neerleggen bij de uitschakeling. Charleroi dook nog enkele malen op voor Engelen maar Bouchenna (schot op Engelen) en D’Haeyer (schot over) konden niet meer scoren.

Ook bekerhouder Anderlecht (tegen Standard) en AA Gent (na een stunt van Kontich) werden uitgeschakeld. Woluwe verdween eerder al uit het bekertornooi. Zaterdag begint er belangrijk drieluik in de competitie voor de Aalst Ladies waarin punten kunnen gesprokkeld worden tegen andere teams die in play-off 2 verwacht worden (KV Mechelen, AA Gent en Sporting Charleroi).

ONZE PARTNERS