Sporting Charleroi

3 - 1

vrijdag 25 november 2022 20U00 Super League

E.Aalst Ladies

Sporting Charleroi

3 - 1

E.Aalst Ladies

vrijdag 25 november 2022 20U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De start van de terugronde begon voor de Eendracht Aalst Ladies meteen met een zespuntenwedstrijd in en tegen Sporting Charleroi. De heenwedstrijd eindigde op 2-0 in het voordeel van de Ajuinen. In vergelijking met toen stonden Stroobandt en de Bruijn nu in de basis in plaats van Engelen en de geblesseerde Broos.

Goede Aalsterse focus

De eerste helft werd gekenmerkt door zenuwachtig aanvalsspel van beide ploegen. Een zeer bedrijvige Balant dook voor de Zebra’s een eerste keer op voor doel maar schoot van te ver naast. Eendracht liet de bal goed rondgaan maar kwam eveneens moeilijk aan kansen. Een vrijschop met de linker van De Frère ging maar net over. Een afstandsschot van Van Mullem werd makkelijk geplukt.

Charleroi neemt bovenhand

De thuisploeg kreeg vervolgens wat hulp aangeboden. Slecht uittrappen van Stroobandt leidde een doelkans in voor Balant. Van Loock kon de bal in allerijl nog van de lijn keren. Het sein voor Charleroi om de druk op te voeren maar Stroobandt stond tweemaal op de juiste plaats. De Ajuinen probeerden het nu op de tegenaanval met een kopbal van Van Caesbroeck (over) en een scherpe voorzet van De Frère waarop niemand gevolgd was.

Geen strafschop

Niet voor het eerst waren de Ajuinen niet wakker bij de start van de tweede helft. Balant was sneller op een diepe bal dan Stroobandt en Tieleman en kon simpel binnen leggen: 1-0. De Ladies reageerden meteen. de Bruijn werd in de grote rechthoek foutief afgestopt maar vergat neer te gaan. De halve rebound werd gered door Delvaux. De scheidsrechter kende balvoordeel toe in plaats van strafschop te fluiten.

© Sportpix

de Bruijn haalt uit

Er volgde een hoekschop waarop de Bruijn naar de rechterbovenhoek knalde, maar Delvaux schudde de save van de wedstrijd uit haar hoed. Op het uur werd Eendracht toch beloond voor het harde werk. Suenens, die alweer een dijk van een wedstrijd speelde, ontfutselde een bal van de Charleroi-verdediging, de Bruijn nam over met een rake trap: 1-1. Hopelijk is met deze wedstrijd de ban gebroken voor de Nederlandse.

Ladies met de schrik vrij

Ook de thuisploeg toonde zich niet aangeslagen door het tegendoelpunt. Crea dribbelde zo maar eventjes 4 Aalstenaars op het middenveld. Haar voorzet door de mee verdedigende De Frère over het eigen doel gekopt. Eendracht kreeg verwittiging na verwittiging. Na balverlies op de linkerflank plaatste Balant de bal maar net naast het doel van de uitgekomen Stroobandt. Vervolgens kwam Lueya voor doel. Haar schot zoefde over doel.

Charleroi benut de kansen

Aan de overzijde zagen we een lob van Suenens die maar net over ging. Uitstel bleek geen afstel voor de aanvalsdrang van Charleroi. Opnieuw de onvermijdelijke Balant kreeg de bal tegen de hand maar mocht doorgaan en Stroobandt te grazen nemen met een verrassend schot: 2-1. De thuisploeg kon bevrijd counteren wat resulteerde in de 1-3. De ingevallen D’Haeyer zag Stroobandt te ver uit doel staan en kon met een lob de eindstand vastleggen.

Zo verliezen de Eendracht Aalst Ladies deze maand voor een tweede keer op het veld van Sporting Charleroi, nadat voor de beker ook al met 2-0 onderuit gegaan werd. De Ajuinen nemen ook de weinig benijdenswaardige rode lantaarn over van de Zebra’s. We mogen uit deze wedstrijd vooral het betere combinatievoetbal van de Ladies onthouden. Voor de winterstop komen nog RSC Anderlecht (3/12) en Standard (17/12) op bezoek.

ONZE PARTNERS