Standard

4 - 0

zaterdag 15 oktober 2022 15U30

E.Aalst Ladies

Standard

4 - 0

E.Aalst Ladies

zaterdag 15 oktober 2022 15U30

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Na de wedstrijd tegen OHL werd ook nog Chanel Vandenhouwe (knie) aan het lijstje geblesseerden toegevoegd. Alleen Rachel de Bruijn raakte terug speelklaar voor de trip naar Standard. Anke Stroobandt kreeg de voorkeur op Hazel Engelen. De 16-jarige Noor Schampheleer mocht voor het eerst aan een wedstrijd beginnen in de Super League.

Gelders en Stroobandt in de kijker

Onder impuls van Gelders, Blave en Fon werd het verjongde Eendracht Aalst Ladies meteen bij de keel gegrepen, maar de eerste doelschoten gingen over of naast. Op het kwartier trof Gelders met een pegel de paal. Stroobandt moest aan de bak op een laag schot van Van Eynde en een kopbal van dichtbij van Nelissen. Een carambole via de rug van Nelissen belandde gelukkig voor Aalst net naast een leeg doel.

Standard houdt de druk aan

Rond het halfuur werd het geduld van de Rouchettes beloond. De aalvlugge Fon, die Tieleman een lastige namiddag bezorgde, bediende Blave aan de tweede paal en het stond 1-0. Blave toonde in het seizoen 2020-2021 bij Aalst meer dan eens haar voetballend vermogen maar kon zich er jammer genoeg nooit integreren. Standard ging op zoek naar meer en toen Gelders in het straatje werd gestuurd stond het 2-0. In het zicht van de rust kwamen de Ladies wat onder de druk uit maar een schot van De Frère kon de thuisgoalie niet verontrusten.

© Sportpix

Van Eynde zet foutje recht

Drie wissels aan de rust bij Standard maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Stroobandt liet zich niet op een foutje betrappen op doelschoten van Janssens en Van Eynde. Op een gepaste voorzet van Fon trapte Cordier hoog over. Een Aalsterse vrijschop en hoekschop leverden niets op. Voorbij het uur miste Van Eynde voor een leeg doel, maar ze kon het meteen rechtzetten. Op een nieuwe voorzet vanop rechts tikte ze aan de tweede paal binnen: 3-0.

Opnieuw vanop de flank

Eendracht bleef moedig strijd leveren om Standard van meer doelpunten te houden en ook de jonge Stroobandt toonde zich met gevatte tussenkomsten. De thuisaanvalsters bleven echter op de loer liggen wat nog resulteerde in een vierde doelpunt. Opnieuw kwam het gevaar vanop de flank en stond deze keer Gelders te wachten aan de tweede paal om te scoren: 4-0.

Door deze zege schuift Standard wat dichter bij de top-vijf. Zoals verwacht werd bij het seizoensbegin zijn 3 of meer geblesseerde speelsters te veel van het goede voor de smalle kern van de Eendracht Aalst Ladies. De ervaring van De Kegel, Van Mullem, Bey-Temsamani en de toevoeging van Vandenhouwe, die aan het seizoen van haar doorbraak begonnen was, zal de Ajuinen in de komende weken en maanden opnieuw een stuk sterker maken. Zaterdag 22 oktober wordt Club YLA ontvangen in het Pierre Cornelisstadion. Aftrap om 15u30. Supporters op post!!!

ONZE PARTNERS