Standard

4 - 2

zaterdag 11 september 2021 15U00 Super League

E.Aalst Ladies

Standard

4 - 2

E.Aalst Ladies

zaterdag 11 september 2021 15U00
Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

WEDSTRIJDVERSLAG

De autokaravaan van de Ladies trok naar Luik voor de opdracht tegen Standard, wat geen sinecure is in een mindere periode. Assistent-trainer Raymond Loose verving de afwezige Dirk Decoen in de Aalsterse dug-out. Lieselot De Kegel begon aan de partij en moest voor meer rust op het middenveld zorgen.

KOUDE DOUCHE

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Ajuinen. Hanne Merkelbach, die we vorig seizoen nog in het Genk-shirt zagen, profiteerde van slecht ontzetten en na 2 minuten stond het 1-0. Halfweg de eerste helft verdubbelde Red Flame Davinia Vanmechelen de score met een knap afstandsschot. Eendracht probeerde er voetballend uit te komen maar doelkansen creëren in de zone van de waarheid zat er nog niet in. Aan de overzijde toonde Standard zich efficiënt en had het ook wat geluk. Een diep gestuurde Vanmechelen omspeelde Loos, Pellens leek haar schot nog met een sliding van de lijn te kunnen keren maar via de aangesnelde Merkelbach ging de bal toch binnen.

DEGENAERS PRIKT TEGEN

Daarna pakte Davinia Vanmechelen nog eens uit met haar handelsmerk. Ze kapte zich vrij en etaleerde haar traptechniek voor de 4-0, die via de paal binnenging. Zo lopen er maar weinig rond in de Scooore Super League. Wie dacht dat de Eendracht Ladies opnieuw rijp waren voor de slachtbank had het gelukkig mis. Ze lieten de moed niet zakken en toen een vrijschop van Niekie Pellens op de lat belandde kon Rebecca Degenaers in de rebound milderen tot 4-1.

LOON NAAR WERKEN

Had het te maken met de bemoedigende woorden van voorzitter Patrick Le Juste tijdens de rust, maar de Ladies schoven in de tweede helft met de juiste ingesteldheid verder op naar het thuisdoel. De aanvallen van Standard konden beter in de kiem gesmoord worden en er kwamen nu wat kansjes voor wit en zwart. Het leverde naar het einde van de wedstrijd toe een verdiend tweede doelpunt op van Anaëlle Wiard. Haar schot week nog af waardoor doelvrouw Damman in de verkeerde hoek zat.

De Ladies zijn het voetballen nog niet verleerd en toonden op Standard opnieuw wat van hun potentieel. Met een vrij weekend voor de boeg kan er verder gewerkt worden naar het volgende bezoek aan Standard, dat binnen 2 weken al volgt voor de Beker van België. Met de opgedane kennis is er voor de Eendracht Aalst Ladies dan misschien wel iets mogelijk.

d385f1097f2e54a09345d6a9db3c6508_L

ONZE PARTNERS