WS Woluwe

1 - 2

vrijdag 15 april 2022 20U30 Play-off 2

E.Aalst Ladies

WS Woluwe

1 - 2

E.Aalst Ladies

vrijdag 15 april 2022 20U30
Play-off 2

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Bij de start van het laatste deel van de play-offs stonden amateurclubs White Star Woluwe en Eendracht Aalst Ladies tegenover mekaar in het Fallonstadion. Enkele nieuwe namen in de startelf van Jurgen Vernaillen, die wil roteren tijdens het drukke slotprogramma om iedereen fris te houden. Zo kwamen youngsters Sirine Bouharat en Chanel Vandenhouwe voor het eerst aan de aftrap.

Eendracht neemt snel over

In de openingsfase toonde White Star zich meteen tweemaal gevaarlijk via Vrithof. Bij de eerste uitbraak werd ze nog voldoende gehinderd door Vandenhouwe. De volgende kans besloot de thuisaanvalster naast het doel van Baccarne, die de hoek goed verkleinde. Eendracht kwam ermee weg en nam het wedstrijdgebeuren snel over.

Hoewel het spel nog te slordig was, volgden er enkele mogelijkheden. Een resem Aalsterse hoekschoppen, dikwijls perfect getrapt door Hannecart, bleven echter zonder gevolg. Suenens kwam een voetje te kort op aangeven van Van Den Abbeele. De beste kans was voor Bouharat. Na een dubbelpas met Broos trapte ze vanaf de rand van de zestien hard over doel.

Openingsdoelpunt valt uit de lucht

Tegen het wedstrijdbeeld in moesten de Ladies toch met een achterstand de rust in. Gijsbrechts, al voor de vierde maal dit seizoen aan het kanon tegen de Ladies, zag haar afstandsschot hoog in de touwen vallen. Broos mocht voor de pauze nog alleen op Lambert af maar de thuisgoalie kon redding brengen.

© Sportpix

Broos doet het weer

Eendracht begon iets anders aan de tweede helft. Van Mullem schoof een rijtje achteruit en ging op haar vertrouwde middenveld spelen, terwijl Broos voorin voor gevaar moest zorgen. De gelijkmaker kwam er snel aan toen Broos een hoekschop van Hannecart mooi overhoeks kon binnenkoppen: 1-1. Alweer wist de Leuvense te scoren tegen haar ex-club. Daarop bracht Broos ook nog Pellens, stilaan omgevormd tot spits, in stelling maar zij stuitte alsnog op de uitgekomen Lambert.

Opnieuw op hoekschop

Heel wat commotie bij de thuisploeg toen een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Woluwe zag de bui ook hangen, het spel werd bitsiger en lag regelmatig stil. Op het uur haalde Bouharat de achterlijn. Haar knappe voorzet werd meteen op de slof genomen door Broos maar Lambert schudde een knappe save uit haar mouwen. De Ajuinen kampeerden rond de zestien van White Star en kregen toch hun verdiende voorsprong. Deze keer was het Van Den Abbeele die een hoekschop kon binnenkoppen. Voor Hannecart de zesde assist van het seizoen.

Opgemerkte comeback

De zege kwam niet echt meer in gevaar. De 1-3 hing in de lucht maar De Frère, Broos en Wiard vergaten de klus af te maken. Pellens probeerde het ook nog vanop afstand maar zag haar harde schot over doel gaan. Hierdoor bleef het spannend en een tegenprik van de thuisploeg werd nog met de voet afgeweerd door Baccarne. Van Den Abbeele dribbelde zich in de extra tijd nog een weg richting doel en bediende Wiard, die op Lambert botste. Intussen kon ook Ibtissam Bouharat, de zus van youngster Sirine, haar eerste speelminuten maken bij de Ladies. Een heuse comeback nadat ze in 2016 bij PSV afscheid nam van het profvoetbal.

Met deze verdiende overwinning staat Eendracht steviger op de derde plek in play-off 2 en zijn Woluwe en Sporting Charleroi op achtervolgen aangewezen. Zaterdag komt Zulte Waregem op bezoek in het Pierre Cornelisstadion.

KLASSEMENT PLAY-OFF 2
1. AA Gent 5w – 30ptn
2. Zulte Waregem 4w – 20ptn
3. E.Aalst Ladies 5w – 10ptn
4. WS Woluwe 5w – 7ptn
5. Sp. Charleroi 5w – 6ptn

ONZE PARTNERS