WS Woluwe

2 - 1

vrijdag 09 september 2022 20U30 Lotto Super League

E.Aalst Ladies

WS Woluwe

2 - 1

E.Aalst Ladies

vrijdag 09 september 2022 20U30
Lotto Super League

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Ladies kwamen met een extra spits aan de aftrap van het duel tussen de beide amateurclubs in de Super League. Rachel de Bruijn mocht in de aanval steun verlenen aan Ulrike De Frère.

Opnieuw vroeg achter

Het eerste gevaar kwam van Broos met een verraderlijke afstandsknal maar Willems liet zich niet verrassen op de botsende bal. Vervolgens trad Gijsbrechts op het voorplan bij White Star. Nadat een vrijschop nog over waaide, trapte ze een uitstekende voorzet die door Verdonck in de bovenhoek werd binnengekopt: 1-0. Nog geen twee minuten later lieten de Ladies zich op dezelfde manier ringeloren. Opnieuw Gijsbrechts gooide een vrijschop in de zestien en deze keer was het Michiels die ongehinderd de bal in doel kon verlengen: 2-0. Daar stonden de Ladies met hun aanvallende intenties na een dik kwartier.

Attente Willems

Eendracht nam na die dubbele opdoffer meteen het initiatief over met een opnieuw bedrijvige Suenens, maar kwam niet verder dan twee kopkansen voor Vandenhouwe en de Bruijn die gered werden door een attente thuisportier. Kort voor de rust trof Deville nog de lat voor Woluwe met een afstandsschot.

© Eendracht Aalst

Snelle aansluitingstreffer

Toen De Frère kort na de rust voor doel werd gezet door de Bruijn, omspeelde ze de doelvrouw en stond het meteen 2-1. De Ladies voerden de druk op maar de thuisploeg loerde op de tegenaanval. Zo moest Engelen tussenkomen bij een doelpoging van Gijsbrechts.

Despret over de rooie

Scheidsrechter Magas greep niet in toen Woluwe naar het einde toe over het randje ging spelen. Het zorgde ervoor dat De Kegel van het veld getrapt werd door Despret. De uitsluiting, weliswaar met een tweede gele kaart, was haar verdiende loon. Nadat eerder ook al Van Loock en Vandenhouwe niet verder konden, moesten Bomon en Cool de Eendracht-youngsters in de strijd gooien. Het betekende een debuut voor Noor Schampheleer (amper 16) en Alina Papazoglou.

Er was nog een kwartier om een gelijkspel uit de brand te slepen maar verder dan een paar halve kansen kwamen de Ladies niet meer. Ze verdienden meer op basis van de getoonde weerbaarheid maar blijven met lege handen achter. Woluwe boekte haar eerste zege van het seizoen. Volgende week zaterdag komt KRC Genk op bezoek in het Pierre Cornelisstadion. Aftrap om 13u30.

ONZE PARTNERS