Zulte Waregem

2 - 0

zaterdag 27 augustus 2022 16U00

E.Aalst Ladies

Zulte Waregem

2 - 0

E.Aalst Ladies

zaterdag 27 augustus 2022 16U00

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Ladies hebben geen vervolgstuk kunnen breien aan hun overwinning tegen Sporting Charleroi. De boeren uit Zulte, zoals ze zichzelf noemen, scoorden tweemaal met wat hulp. Ook in aanvallend opzicht brachten de Ajuinen deze keer te weinig.

Snel op achterstand

De pas aangeworven flankaanvalster Rachel de Bruijn (overgekomen van het Nederlandse DSS) verscheen meteen aan de aftrap. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Aalst. Na een slechte inspeelpas van Van Loock kon Steyvers vrij aanleggen van buiten de zestien en haar knappe afstandsschot verdween in de linkerbovenhoek: 1-0.

De Ladies lieten de bal aan de thuisploeg, die profiteerden van foutjes bij de Ajuinen om doelgevaar te creëren. Voorbij het kwartier leidde deze keer balverlies van Vandenhouwe de tweede kans in voor Zulte Waregem, maar Van Loock en Van Caesbroeck sprongen net op tijd in de bres.  Toen Blumenthal in de rug van Tieleman dook was het opnieuw alle hens aan dek. De Priester trof gelukkig voor Aalst de paal.

Suenens en De Frère proberen wel

Na de drankpauze kwamen de Ladies wat opzetten met enkele uitbraken van Suenens over de rechterflank. Daarop werd een schot van De Frère geplukt door Seynhaeve.  Vlak voor de rust kwam Van Gorp voor Essevee nog tweemaal in balbezit voor de neus van Engelen, maar zij besloot naast en ook eens op de Aalsterse goalie.

De Ajuinen probeerden in de tweede helft de lokale defensie met lange ballen onder druk te zetten. Op zo’n aanval stuitte Suenens op Seynhaeve.

© Eendracht Aalst

Vervacke profiteert

Voorbij het uur kwam Verbruggen de Bruijn aflossen, die in de komende weken nog verder op wedstrijdniveau moet komen. Opnieuw laks verdedigen bij Eendracht zette Van Gorp voor Engelen maar zij zou vandaag niet scoren en besloot naast. De ingevallen Vervacke liet zich meteen opmerken. Op pass van Awete (ex-Aalst) besloot ze pal op Engelen.  Toen de Aalsterse goalie toch eens een bal loste was Vervacke er als de kippen bij om in twee tijden te scoren: 2-0. De Frère reageerde aan de overzijde met een lob over doel.

Net geen aanslutingstreffer

De lokale middenveldster De Priester bezondigde zich aan heel wat overtredingen en verliet even later zelf geblesseerd het veld. In de slotfase verdiende een ingeving van Van Mullem meer toen ze vanop 30 meter naar doel trapte maar de bal net over zag gaan. Kort nadien nam De Frère op snelheid het leer op de slof maar ook haar poging was iets te hoog. Vlak voor affluiten voorkwam Engelen nog een derde tegentreffer toen Awete voor haar opdook.

Na de interlandbreak trekken de Ladies op vrijdag 9 september naar WS Woluwe. Een duel om naar uit te kijken tussen de beide amateurclubs in de Lotto Super League.

ONZE PARTNERS