Club YLA B

1 - 4

zaterdag 13 januari 2024 14U00 Eerste nationale

E.Aalst Ladies

Club YLA B

1 - 4

E.Aalst Ladies

zaterdag 13 januari 2024 14U00
Eerste nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De eerste kans was voor Van Caesbroeck maar doelvrouw Pues redde op de lijn. Toen de snelle Suenens werd neergehaald in de zestien ging de bal op de stip. Van Mullem opende de score (0-1). In wat volgde konden de Aalst Ladies allerminst overtuigen en trok een jong en gretig Club YLA het laken naar zich toe. Dat het 0-1 bleef tot de rust was te danken aan de dwarsligger (op een knap afstandsschot van Careel) en een uitstekende Lissens (op doelrijpe kansen van Vanhee en Van Herreweghe).

In de tweede helft liep het meteen stuk vlotter voor de leider. Pues weerde een inzet van Van Mullem af, maar Sylvana Tieleman stond op de juiste plaats om binnen te tikken (0-2). Enkele minuten later was het Vandenhouwe die op de goede plaats stond bij een hoekschop (0-3). Het verweer bij blauw-zwart was helemaal weg en een kwartier voor tijd lukte Van Mullem haar tweede van de namiddag met een plaatsbal (0-4). Net voor affluiten lukte Tracy Furo voor Club YLA nog een prachtig doelpunt en de verdiende eerredder (1-4).

Met deze zege zijn de Eendracht Aalst Ladies herfstkampioen. Volgende week start de terugronde met een bezoek aan Jong AA Gent. Een team waartegen de leider nog iets recht te zetten heeft na het te vermijden 2-2 gelijkspel uit de heenronde.

© Eendracht Aalst

ONZE PARTNERS