2 - 2

zaterdag 26 augustus 2023 16U30
Eerste nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Na de aftrap door kersvers voorzitter Tulin Sonmez gingen de Ajuinen meteen in het offensief. Na 4 minuten werden ze daar ook al voor beloond. Een afgeweerde voorzet van Suenens kwam in de voeten van Van Caesbroeck die de bal mooi in doel lepelde: 1-0. Het vroege openingsdoelpunt kreeg geen vervolg, daarvoor was het spel van de Ladies te slordig. De weinige keren dat er toch gevaar kwam in de zestien via Suenens en Van Mullem stond doelvrouw Van Der Klooster op de goede plaats. Een plaatsbal van Broos ging nog naast. Aan de overzijde konden de Buffalo’s het overgrote deel van de wedstrijd enkel voor schuchter gevaar zorgen.

Eendracht in slaap gewiegd

Bakar begon aan de tweede helft in plaats van Awete. We kregen ook een snel doelpunt in de tweede helft. Broos kopte de 2-0 tegen de touwen en Aalst zat op rozen. Na een aantal vervangingen langs beide zijden leek niets erop te wijzen dat het spelbeeld nog zou wijzigen. Tot iedereen een gemaakt doelpunt van De Jaegher in allerijl nog van de lijn zag gekeerd worden door Temmerman, die alweer de beste Aalsterse was. Deze waarschuwing leidde in de laatste 10 minuten nog meer doelgevaar in van de Buffalo’s en toen Braems er alleen van door mocht gaan stond het 2-1. Eendracht zakte weg en de bezoekers roken bloed. Opnieuw Braems kon Engelen te graze nemen met een verre lobbal. Plots stond het 2-2. De Aalst Ladies schoten nog wakker maar raakten niet verder meer dan twee kopballen van Verspeelt en Broos. De jonge Buffalo’s vierden het gelijkspel als een overwinning. Volgende week hebben de Ladies meteen wat recht te zetten op bezoek bij Famkes Westhoek.