E.Aalst Ladies

2 - 0

zaterdag 30 maart 2024 15U30 Eerste nationale

Jong Essevee

E.Aalst Ladies

2 - 0

Jong Essevee

zaterdag 30 maart 2024 15U30
Eerste nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Een sprong terug in de tijd voor de Eendracht Aalst Ladies met een competitiewedstrijd op Zandberg. Het veld in het Pierre Cornelisstadion krijgt intussen een onderhoudsbeurt voor de titelstrijd bij de mannen. Voor het bezoek van Jong Essevee kon Patrick Cool nog geen beroep doen op Loes Van Mullem, Sylvana Tieleman en Frieke Temmerman.

Van Loock in een hoofdrol

De opgekomen supporters, met onder hen Marijke Callebaut, Laura De Neve en nog meer schoon volk, zagen weinig echt doelgevaar op de kleinere ruimtes. De eerste mogelijkheid die er kwam was voor de bezoekers. Lissens weerde een voorzet af, de herneming van Goossens werd door Van Loock met het hoofd van de doellijn gered. Aan de overzijde belandde een kopbal van diezelfde Van Loock over doel. De Aalsterse linksachter bleef op de voorgrond. Op een hoekschop van Broos, halfweg de eerste helft, devieerde Van Loock de bal via de paal in doel: 1-0. Merchiers en Vandenhouwe gingen voor de rust nog tegen het harde canvas maar konden gelukkig verder.

Dubbeltje op zijn kant

Na de pauze leek Eendracht de partij verder te controleren. Een uithaal van Broos strandde op de paal en dus bleef het kleinste verschil behouden. Het zette Jong Essevee aan om nadrukkelijker te komen opzetten. Toen een schot van Goossens afweek op Vandenhouwe en net naast hobbelde, haalden de Ajuinen opgelucht adem. De twijfels werden helemaal weggenomen wanneer Suenens de achterlijn haalde en met een forty-five Broos bediende: 2-0.

Er wordt terug aangeknoopt met de overwinning en zo staan de Eendracht Aalst Ladies stevig tweede in eerste nationale. Volgende week wordt er in het Bergéstadion van KVK Tienen gespeeld. Een week later komt Standard B op bezoek.

ONZE PARTNERS