E.Aalst Ladies

4 - 1

zaterdag 09 september 2023 14U30 Eerste nationale

Jong OHL

E.Aalst Ladies

4 - 1

Jong OHL

zaterdag 09 september 2023 14U30
Eerste nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Eendracht Aalst Ladies hebben hun eerste zege te pakken in de nieuwe competitie. In een verzengende hitte werd in de eerste helft afstand genomen van Jong OHL en werd het uiteindelijk 4-1 in het Pierre Cornelisstadion.

Snelle goals

Patrick Cool voerde voorlopig één wijziging door. Engelen werd in doel vervangen door Lissens. Net als in de openingswedstrijd tegen Jong AA Gent was het Van Caesbroeck die snel de score kon openen. De centrale verdedigster kon op een hoekschop van Van Mullem aan de tweede paal binnentrappen: 1-0. Een kopbal van Broos, na een voorzet van De Frère, ging tegen de hand van OHL-verdedigster. De strafschop werd rustig omgezet door De Frère: 2-0.

Halfweg de eerste helft werd het ook 3-0 toen Eendracht hoog druk zette en Van Mullem balverlies van doelvrouw Demol kon afstraffen. Er kwam nog een vierde treffer voor de pauze toen Van Mullem Suenens in de ruimte stuurde en zij de OHL-goalie kansloos liet: 4-0.

Onterecht met tien verder

Temmerman en Bakar bleven binnen tijdens de rust. De tweede helft begon met een domper. Scheidsrechter De Sutter schatte een spelfase volledig verkeerd in en stuurde Suenens met rechtstreeks rood naar de kant voor vermeend natrappen. Na de wedstrijd werd dit gelukkig rechtgezet met de betrokkenen maar de Aalst Ladies moesten wel een volledige helft met tien verder.

De Ajuinen zetten met een pion minder een goede organisatie neer maar lieten zich defensief toch één keer in de luren leggen op een lange bal waar ook Lissens niet bij kon. Het was Van Den Brande die voor de eerredder zorgde: 4-1. Verder dan twee schoten naast doel kwam Jong OHL niet meer. Merchiers mocht ook nog haar debuut maken voor Eendracht. In het slotkwartier verzuimde Awete om de score nog verder uit te diepen.

De Ladies klimmen door de zege hogerop in de ranking. Volgende week maken ze op zaterdagavond de verplaatsing naar Anderlecht B.

ONZE PARTNERS