E.Aalst Ladies

3 - 0

zaterdag 17 februari 2024 14U30 Eerste nationale

RAEC Mons

E.Aalst Ladies

3 - 0

RAEC Mons

zaterdag 17 februari 2024 14U30
Eerste nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

In de openingsfase staken de Aalst Ladies meteen de neus aan het venster maar doelpogingen van Suenens, De Kegel en Van Mullem gingen over of naast. Vervolgens zat de wedstrijd helemaal op slot want de bezoekers plooiden massaal terug. De troepen van Patrick Cool bleven echter geduldig zoeken naar een gaatje in de versterkte burcht.

Op het halfuur veerden de luidruchtige Ladies-supporters een eerste keer recht. Van Mullem schilderde een vrijschop voor doel, die door Temmerman met het hoofd in doel verlengd werd: 1-0. Nadat Suenens eerst nog op doelvrouw Lardinois stuitte, werd de score kort voor de rust toch verdubbeld. Van buiten de zestien haalde de onvermoeibare Broos genadeloos uit met de linker: 2-0. Aan de overzijde hoefde Lissens alleen enkele ballen gezwind uit het luchtruim te halen.

De tweede helft begon, na knap doorzetten van Van Mullem, met een deviatie van Verspeelt die net naast doel ging. Toen Van Mullem zichzelf opnieuw door de bezoekende defensie loodste greep Russo naar de noodrem. Gelukkig voor de Bergense verdedigster deed Van Mullem er alles aan om zich staande te houden en liet de scheidsrechter doorspelen. Het werd toch 3-0 op het uur toen Broos de bal in de zestien onhoudbaar in doel verlengde. De mee opgerukte Sharona Tieleman bediende vervolgens Verspeelt die niet voorbij Lardinois geraakte, de rebound van Suenens ging naast. Temmerman kopte een hoekschop ook nog over.

De Ladies beperkten zich verder tot het consolideren van de voorsprong. Bouttiaux trapte nog eens over voor Bergen. Vos (ex-Charleroi) zorgde nog voor de beste bezoekende kans maar Lissens ging goed plat op haar schot. De Aalst Ladies ontdeden zich van Bergen, Westerlo deed hetzelfde bij Famkes Westhoek.

1. E.Aalst Ladies 19-50
2. Westerlo 19-49
3. Moldavo 18-41
4. Jong OHL 18-32
5. Standard B 18-32

ONZE PARTNERS