E.Aalst Ladies

2 - 0

zaterdag 02 maart 2024 15U30 Eerste nationale

VC Moldavo

E.Aalst Ladies

2 - 0

VC Moldavo

zaterdag 02 maart 2024 15U30
Eerste nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Met de afwezigheid van Broos (geschorst), Temmerman, Van Loock en Sharona Tieleman (allen nog niet fit na een blessure) kondigde de thuiswedstrijd tegen VC Moldavo zich aan als een moeilijke opdracht. De nummer drie had eerder al de scalp van leider Westerlo gepakt.

Efficiënt Aalst

We kregen in eerste instantie ook het verwachte wedstrijdbeeld te zien. Moldavo met het betere van het spel en de Aalst Ladies die hun momenten kozen om uit te breken. Het eerste gevaar was voor de bezoekers maar Dauwen drukte te zwak af met haar linker. Aan de overzijde kon een poging van de bedrijvige Verspeelt doelvrouw Vanheusden niet echt verontrusten. In het zicht van de rust kwamen de Ajuinen iets meer dreigen en dat leidde ook tot het openingsdoelpunt. Via Suenens en Van Mullem kwam de bal bij Verspeelt die Vanheusden te grazen nam met een listige lob. Moldavo forceerde nog enkele hoekschoppen maar zonder gevaar.

© Eendracht Aalst

Moldavo reageert

Kort na de rust verdubbelden de Aalst Ladies de score. Van Dender kon niet meteen afdrukken in de zestien maar raakte in de herneming een Mols hand. De scheidsrechter wees onmiddellijk naar de stip en Van Mullem kweet zich probleemloos van haar taak: 2-0. Moldavo liet het daar niet bij en ging in het tegenoffensief. Dauwen vond een opening in de stevige Aalsterse defensie maar besloot overhoeks naast. Vervolgens haalde Willekens uit vanuit de tweede lijn maar zij vond de dwarsligger op haar weg. De Ajuinen kwamen dus goed weg en de comfortabele voorsprong bleef op het bord staan. De frustratie nam toe bij enkele bezoekers. Een aanslag op Tieleman werd slechts met geel bestraft. In het slot van de wedstrijd kwam Eendracht niet meer in de problemen en boekte het zo een belangrijke 2-0 zege.

Zo blijven de Aalst Ladies leider Westerlo op de hielen zitten. Volgende week wacht er een rechtstreeks duel in de Kempen. In de heenronde wonnen de Ajuinen met 5-1 cijfers. Intussen wist Westerlo zich in januari te versterken met enkele speelsters uit de Super League. Daartegenover stond onder andere het vertrek van topschutter Labro. Tot volgende week!

© Eendracht Aalst

1. Westerlo 21-55

2. E.Aalst Ladies 21-53

3. Moldavo 20-42

ONZE PARTNERS