1 - 1

zaterdag 02 september 2023 16U00
Tweede nationale

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De Eendracht Aalst Ladies kwamen ook bij Famkes Westhoek niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Bakar mocht aan de wedstrijd beginnen in plaats van Awete. In de beginfase liet Engelen een bal door de handen liet glippen maar zonder erg. Het gevaar van de Ladies kwam vooral via het luchtruim. Temmerman en Van Mullem zagen hun kopballen gestuit worden of over gaan. Vlak voor de rust profiteerde Huyghebaert van balverlies van De Kegel om vanop 35 meter Engelen te verschalken met een fantastische lob: 1-0.

Na de rust werden er nog meer ballen in de zestien van Westhoek gedropt. De thuisploeg verdedigde de voorsprong met hand en tand en was zelf amper gevaarlijk. Broos kopte over en Vandenhouwe zag haar poging van de lijn gekeerd worden. Een goed schot van Bakar werd uit de hoek gehaald door Vanlerberghe. Suenens trapte overhaast naast en Vandenhouwe zag een nieuwe kopbal over doel gaan. In de slotfase kreeg Aalst dan toch nog een puntendeling toen Vanlerberghe ook al een bal door de handen liet glippen: 1-1.