RAEC Mons

1 - 2

zaterdag 30 september 2023 17U30

E.Aalst Ladies

RAEC Mons

1 - 2

E.Aalst Ladies

zaterdag 30 september 2023 17U30

Er is nog geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

Met een pak afwezigen hebben de Eendracht Aalst Ladies een lastige opdracht in Mons tot een goed einde gebracht. Patrick Cool kon geen beroep op zowel Suenens, Awete, Bakar als de zussen Tieleman en had dus weinig wisselmogelijkheden op de bank. Merchiers kwam voor het eerst aan de aftrap.

Het begon goed voor de Ajuinen want in de openingsfase kon Verspeelt, na een goede actie op de flank van Broos, de score openen: 0-1. Eendracht zou nog een aantal keer voor gevaar zorgen maar toonde zich onmondig voor doel.

Zo goed de eerste helft begon, zo benauwd kreeg de titelkandidaat het in de tweede helft. Die was maar 2 minuten oud toen een thuisspeelster in de tang zat bij Temmerman en Vandenhouwe en gewillig tegen de grond ging. Aanvoerster Vos (ex-Charleroi) miste niet vanop de strafschopstip: 1-1.

De thuisploeg begon in haar kansen te geloven en zette de Ajuinen onder druk met een potige speelstijl.  Het was ancien Van Loock die rond het uur Eendracht opnieuw op voorsprong bracht: 1-2. Een vrijschop voor doel van Van Caesbroeck nam ze in één tijd knap op de slof. Reservedoelvrouw Engelen kwam Verspeelt nog aflossen als veldspeelster maar moest al even snel geblesseerd naar de kant.

De troepen van Patrick Cool kwamen niet meer in de problemen en schuiven in de klassering op naar de derde stek. De leiders Westerlo en VC Moldavo blijven vooralsnog foutloos. Volgende zaterdag 7 oktober ontvangen de Ladies in het Pierre Cornelisstadion Jong Genk om 15u30. Supporters op post!!!

© Eendracht Aalst

ONZE PARTNERS