Wim De Jonghe keert terug bij de Ladies 2

© Eendracht Aalst

Wim De Jonghe werd aangesteld als coach van het tweede elftal van de Eendracht Aalst Ladies. Daarmee keert een oude bekende terug want Wim pakte in 2020 nog de titel met de Ladies 2 in eerste provinciale. Nu zal hij een vernieuwd team opbouwen voor het seizoen 2023-2024 in eerste of tweede provinciale.

Nieuw elan

In de tussentijd was Wim aan de slag bij de tweede elftallen van Ninove en Gijzel-Oosterzele. “In 2021 werd ik, net als Dirk Decoen, bij de Ladies onverwacht aan de kant geschoven bij de doortocht van de toenmalig sportief verantwoordelijke. Maar ik ben blij om terug te zijn. Het bestuur overtuigde mij van de goede intenties. De juiste drive is aanwezig en we willen het tweede elftal een nieuw elan geven. Daarvoor wou ik graag terugkeren.”

Goeie band

Wim is al sinds 1993 actief als coach. “Nadat ik jarenlang als jeugdtrainer en -coördinator aan de slag was, zette ik bij de Eendracht Aalst Ladies mijn eerste stappen in het damesvoetbal. Mijn aandachtspunten naar de speelsters toe zijn plezier beleven en combinatievoetbal op de mat willen brengen. Ook na een nederlaag moeten we altijd positief blijven. Ik hecht belang aan een open communicatie en heb altijd een luisterend oor voor hen.”

Mix tussen ervaring en youngsters

Samen met Gunther Bomon en Patrick Cool maakt Wim nu volop werk van de samenstelling van een vernieuwde B-kern. “We zijn op zoek naar gemotiveerde en ambitieuze speelsters die met het tweede elftal stap voor stap weer voor de prijzen willen gaan spelen. Enkele ervaren speelsters moeten de youngsters op sleeptouw nemen en begeleiden. Ik reken op enkele speelsters uit het huidige team, speelsters waarmee ik al gewerkt heb maar nu elders aan de slag zijn en grotendeels nieuwe speelsters. We houden ook vast aan de nauwe band met het A-team dat in de Super League actief is.”

Geïnteresseerde speelsters kunnen vrijblijvend contact opnemen via 0499 577 590 (Wim) of sportief.ladies@eendracht-aalst.be. We verwelkomen graag speelsters op de testtrainingen die doorgaan op maandag en donderdag, telkens om 19u30 op het complex Zandberg.

Iendracht veroit!

ONZE PARTNERS